SF kritiserer statsministerens forklaring i sagen om de slettede sms'er

Endnu et støtteparti kritiserer nu statsminister Mette Frederiksens (S) valg om at vente til dagen efter kommunalvalget med at åbne de sikrede konvolutter med resultatet af politiets arbejde.

Artiklens øverste billede
Travlt optaget. Det var statsminister Mette Frederiksens (S) forklaring på, hvorfor hun valgte at vente til dagen efter kommunalvalget med at åbne de sikrede konvolutter med resultatet af politiets arbejde. Foto: Jens Dresling

Travlt optaget.

Det var statsminister Mette Frederiksens (S) forklaring på, hvorfor hun valgte at vente til dagen efter kommunalvalget med at åbne de sikrede konvolutter med resultatet af politiets arbejde, om hvorvidt de slettede sms’er kunne genskabes eller ej.

»Jeg har været optaget af nogle andre ting. Det giver næsten sig selv,« lød det fra Mette Frederiksen til en række medier på Christiansborg.

Statsministeren forklarede sig altså med, at hun har været optaget af valgkampen op til kommunalvalget.

I Ekstra Bladet har den opsigtsvækkende timing af meldingen om de slettede sms’er til dagen efter kommunalvalget allerede fået et par hårde ord med på vejen fra Enhedslistens Peder Hvelplund:

»Det er en talentløs og elendig prioritering« understregede Peder Hvelplund over for Ekstra Bladet.

Han tilføjede dog også:

»Men det centrale er, at der ikke er tilbageholdt nogen oplysninger, og tidspunktet har ikke indvirkning på kommissionens arbejde.«

»Gør ondt værre«

Efter statsministerens udtalelser tirsdag melder endnu et støtteparti sig så på banen med skarp kritik.

»Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg ikke, begrundelsen holder. Jeg er godt klar over, at man som statsminister har rygende travlt i en valgkamp, men den her sag har der været så mange spekulationer om, og jeg synes bare, man gør ondt værre, når man ikke som det første går ud og fremlægger resultatet,« siger retsordfører for SF, Karina Lorentzen, til DR.

Gruppeformand i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, kritiserer også statsministerens timing.

»Det havde ikke været for meget forlangt, at vælgerne, når de stemte den 16. november, fik mulighed for at bedømme det forhold, som regeringen havde præsteret eller ikke præsteret. Og det kunne de så ikke få lov til, fordi statsministeren ikke havde tid,« siger Peter Skaarup til DR.

»Omfangsrigt materiale kræver tid«

Mandag kunne Jyllands-Posten offentliggøre i et skriftligt svar fra minkkommissionens formand, landsdommer Michael Kistrup, at kommissionen ikke havde noget at gøre med, at det først onsdag den 17. november – dagen efter kommunalvalget – kom frem, at det ikke havde været muligt at genskabe bl.a. Mette Frederiksens sms’er.

Hertil svarede statsministeren ifølge Ritzau tirsdag:

»Jamen, jeg tror, det er vigtigt at sige, at man ikke bare lige sætter sig ned, hvis der er tale om omfangsrigt materiale, så kræver det meget tid,« sagde Mette Frederiksen.

»Det var muligt onsdag (dagen efter valget, red.). Men det er ikke sådan, at sms’er ikke har fyldt i valgkampen, for det har det gjort,« lød det fra statsministeren.

af

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen