Tis på kirkegulvet og sodavand i døbefonten: Menighedsrådsformand varsler konsekvenser efter »grotesk« episode

Silkeborg Kirke blev i weekenden udsat for hærværk af en flok ubudne gæster, der afholdt en vild privatfest. »Klart over stregen«, lyder det fra menighedsrådets formand.

Artiklens øverste billede
Lørdag eftermiddag blev to medlemmer af menighedsrådet i Silkeborg Kirke mødt af et syn, de bestemt ikke havde regnet med. En flok ubudne gæster havde nemlig i weekenden afholdt en ganske vild privatfest kirken. Foto: Privatfoto

Lørdag eftermiddag blev to medlemmer af menighedsrådet i Silkeborg Kirke mødt af et syn, de bestemt ikke havde regnet med. En flok ubudne gæster havde nemlig i weekenden afholdt en ganske vild privatfest i kirken.

Det kunne TV Midtvest berette tirsdag.

Gerningsmændene havde ifølge det regionale medie hældt både sodavand i døbefonten og efterladt tis på gulvet.

Det bekræfter Finn Rindom Madsen, formand for menighedsrådet ved Silkeborg Kirke, nu også over for Lokalavisen.dk.

»To af menighedsrådets medlemmer – en tidligere præst og hans kone – opdagede lørdag, at der lå væske på alterbordet. De fandt derefter flere ting, der lå og flød rundt omkring i kirkerummet. I dåbsværelset fandt de også væske på gulvet,« fortæller Finn Rindom Madsen til Lokalavisen.dk og tilføjer:

»Og vores organist, som hjalp til med oprydningsarbejdet, opdagede senere, at der var hældt sodavand i døbefonten. I alt blev der fundet seks små vodkaflasker samt flere sodavandsflasker og papbægre.«

Til TV Midtvest har lokalpolitiet i Silkeborg givet lignende forklaring. Her mener politikommissær Lasse Ivanøe, at der har været tale om urin på gulvet i dåbsværelset.

»I dåbsværelset er der noget, der ligner urin ud over gulvet, og så er der hældt sodavand i døbefonten,« rapporterede politikommissær Lasse Ivanøe fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Ifølge politiet havde de ubudne gæster sågar forsøgt at bryde kirkens aflåste flygel op.

»Klart over stregen«

Finn Rindom Madsen afslører, at den seneste episode med hærværk blot er én ud af flere de sidste par måneder.

To dage før weekendens hændelse havde menighedsrådet tilmed den seneste tids problemer med ubudne gæster oppe at vende på et ekstraordinært møde.

Formanden for menighedsrådet er ikke et sekund i tvivl om, at der er tale om unge mennesker, der denne gang er gået langt over stregen.

»Det er noget, der bare ikke må ske. Det er jo hærværk. Og det er klart over stregen. Det hører ingen steder hjemme,« understreger Finn Rindom Madsen.

»Der er ingen tvivl om, at det er unge mennesker, der har været på spil. Vi har nemlig været lidt udfordret de seneste måneder, hvor der flere gange er fundet efterladenskaber af alt fra sodavandsflasker til madpapir og slikposer,« siger han og tilføjer:

»Vi har ellers været så heldige, ligesom flere andre centralt beliggende kirker, at vi har kunnet holde åbent uden for bemandingstid. Vi ligger jo for enden af strøget i Silkeborg, hvor der dagligt kommer en masse mennesker for at købe ind og kigge i butikker. Kirken bliver brugt flittigt af de lokale borgere. Folk går ind for at tænde et lys og få en stille stund.«

Overvejer at låse kirken af

Menighedsrådet har nu taget konsekvensen og meldt episoden til politiet.

For det er utrygt for kirkens personale, når de ikke ved, hvad de risikerer at møde ind til.

Over for TV Midtvest slår politiet fast, at de vil undersøge, om der kan være overvågningsbilleder rundt om kirken, der kan hjælpe efterforskningen på vej.

I menighedsrådet skal der nu tages stilling til, om Silkeborg kirke fremover skal aflåses, når der ikke er personale til stede.

»Vi ved endnu ikke om det bør få konsekvenser. Det er jo ikke noget, man lige beslutter i løbet af en time. Men vi er nu gået i tænkeboks. Tirsdag har jeg indkaldt til møde i forretningsudvalget og kirkeudvalget, og eneste punkt på dagsordenen bliver, hvad søren vi skal gøre ved det. Men det er jo grotesk, at det skal være sådan.«

»Og jeg håber, at det har afstedkommet alvorlige samtaler rundt om i nogle hjem. Og jeg håber, at der er nogle forældre, der har taget en alvorlig snak med de unge mennesker, om hvordan man opfører sig,« slutter Finn Rindom Madsen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen