Anklager går efter fængselsstraf til Støjberg: Kræver mindst fire måneders ubetinget fængsel

Anklagerne i rigsretssagen mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg går efter fængselsstraf for instruksen om adskillelse af asylpar - en ubetinget straf på mindst fire måneder, lød meldingen onsdag.

Artiklens øverste billede
I rigsretssagen mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg går anklagerne nu efter en fængselsstraf. Foto: Jens Dresling

Opdateret 15.49: Anklagerne har under den såkaldte procedure fremlagt krav om mindst fire måneders ubetinget fængsel til Inger Støjberg i sagen om overtrædelsen af ministeransvarlighedsloven.

I rigsretssagen mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg går anklagerne nu efter en fængselsstraf.

Det skriver Ritzau onsdag.

Ifølge Ritzau har anklager Anne Birgitte Gammeljord nu indledt proceduren i sagen.

Her argumenteres der for, at Inger Støjberg altså skal idømmes en fængselsstraf.

Onsdag eftermiddag meldte anklageren ud, at man går efter mindst fire måneders ubetinget fængselsstraf til den tidligere udlæninge- og integrationsminister Inger Støjberg. Det skriver TV2.

Det er samme straf, som forhenværende justitsminister Erik Ninn-Hansen fik i Tamil-sagen i 1995. Hans straf blev dog gjort betinget på grund af hans alder og helbred.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister er tiltalt for at overtræde ministeransvarlighedsloven. Og her går strafferammen typisk fra en bøde og op til to års fængsel.

Opdateres …

af / sbl

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen