Sparkede ud efter en motorcykelbetjent: Politiet i vanvittig jagt efter tunet knallert over motorvej, mark og skov

18-årig knallertfører blev jagtet med over 100 km/t ved Ødum og Hadsten, og den unge mand skyede ingen midler for at undslippe politiet.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

Tirsdag kl. 14.20 blev to motorcykelbetjente opmærksom på en knallert på Landevejen i Ødum ved Hadsten. Da føreren af knallerten så betjentene, gassede han op, og det blev indledningen til en længere eftersættelse, hvor knallerten undervejs nåede op over 100 km/t.

Føreren af den store knallert blev undervejs noteret for kørsel frem for rødt lys, 5 x manglende tegngivning, kørsel på cykelsti, en vigepligtsforseelse og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

Det sidste markerede han meget tydligt, da han, i stedet for at standse, da den ene motorcykelbetjent kørte op på siden af ham, lavede et styreudslag kombineret med et lille spark mod politimotorcyklen, hvilket resulterede i et bøjet sidespejl.

Fik hjælp af jægere

Kørsel fortsatte mod Hadsten, hvor det på et tidspunkt lykkedes færdselsbetjentene at lukke ham inde ved hjælp af de to motorcykler. Det fik ham dog ikke til at standse, og han fortsatte i stedet ind over en mark med begge politimotorcyklerne i hælene.

Betjentene kunne dog kun følge med de første ca. 500 meter, hvorefter føret blev for blødt og mudret, så de måtte efterlade motorcyklerne og fortsætte eftersættelsen til fods gennem skov og eng.

Undervejs fik betjentene assistance fra en gruppe jægere og deres jagthunde, der også befandt sig i området, og som kunne pege dem i retning af knallerten.

Da knallerten nåede til et vandløb måtte føreren give fortabt. Han efterlod knallerten og løb fra stedet op ad en stejl skrænt og op på motorvejen. Her fortsatte eftersættelsen kortvarigt i nødsporet, og her stod det hurtigt klart, at betjentene var i bedre form, og de fik halet ind på ham.

Kunne køre 148 km/t

Med betjentene lige i hælene løb manden fra motorvejen igen og ind i en skov, hvor han mistede pusten og slog ud med armene. Han blev med det samme anholdt, og erkendte, at han forsøgte at stikke af, da han godt vidste, at knallerten ikke var lovlig og ville blive beslaglagt, hvis politiet fik fat i den.

Da de kom tilbage til den efterladte knallert, var det tydeligt for færdselsbetjentene, at den var blevet konstruktivt ændret til at kunne køre væsentligt hurtigere end de tilladte 45 km/t. Ejeren fortalte selv, at han for nylig havde fået den målt til en tophastighed på 148 km/t.

Den 18-årige mand blev, ud over de mange færdselsforseelser under eftersættelsen, sigtet for kørsel uden førerret til stor knallert, for kørsel på uindregisteret knallert, da den ikke havde nogen nummerplader på, for manglede forsikring og for at have konstruktivt ændret knallerten til at kunne køre væsentligt hurtigere end det tilladte.

Knallerten blev herefter beslaglagt og skal nu undersøges nærmere.

ddp

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.