Danmark indfører nye rejserestriktioner på grund af ny smitsom coronavariant

Danmark indfører nye rejserestriktioner efter fund af ny smitsom coronavariant.

Artiklens øverste billede
Den nye variant af coronavirus har ført til bekymring i en række europæiske lande – inklusiv Danmark – fordi den kan vise sig at være resistent over for de nuværende vacciner. Foto: Sumaya Hisham/Ritzau Scanpix

B.1.1.529.

Det er navnet på den nye smitsomme coronavariant, som for nylig er blevet fundet i Sydafrika.

Den nye variant af coronavirus har ført til bekymring i en række europæiske lande – inklusiv Danmark – fordi den kan vise sig at være resistent over for de nuværende vacciner.

På fredagens pressemødet oplyste Statens Serum Institut (SSI), at det første smittetilfælde allerede er blevet registreret i Europa. Nærmere bestemt i Belgien.

Ellers er B.1.1.529 foreløbigt kun blevet registreret hos enkelte personer i Afrika og Asien.

På pressemødet fortalte Tyra Grove Krause, konstitueret faglig direktør hos Statens Serum Institut, at der nu indføres nye rejserestriktioner herhjemme som en direkte konsekvens af den nye smitsomme coronavariant.

»Vi har indstillet til, at vi skærper rejserestriktioner til syv lande. Sydafrika og seks lande, der grænser op til Sydafrika,« fortalte Tyra Grove Krause på fredagens pressemøde ifølge TV 2.

De seks tilstødende lande, der er tale om, er Lesotho, Swaziland, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia.

I en pressemeddelelse skriver Sundhedsministeriet:

»Af hensyn til at begrænse importen af denne potentielt bekymrende virus variant har den nationale Covid-19 taskforce for rejserestriktioner derfor besluttet at skærpe rejse restriktionerne for de nævnte lande.«

Den nye variant giver grund til bekymring, mener Tyra Grove Krause.

»Det, der giver bekymringer, er, at den har 35 mutationer i spikeproteinet, det er flere sammenlignet med de øvrige variationer, for eksempel har deltavarianten 10-15,« lød det fra Tyra Grove Krause på pressemødet fredag.

Der indføres samtidig krav om selvisolation i mindst 10 dage, hvis man ved indrejse til Danmark forinden har haft ophold i ét af de førnævnte lande.

af

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen