Omikron-smitte er bekræftet til Martin Jensen-koncert: Gæst testet positiv for ny coronavariant

Ved en koncert med dj'en Martin Jensen i Aalborg Kongres og Kultur Center i lørdags er der fundet coronasmitte, og det viser sig nu at være den nye, bekymrende Omikron-variant.

Artiklens øverste billede
Martin Jensen spillede lørdag for omkring 1.500 mennesker i Aalborg, og en af koncertgæsterne er nu bekræftet smittet med Omikron-varianten af coronavirus. Arkivfoto: Casper Dalhoff

En positiv coronaprøve vakte i går tirsdag mistanke om, at der kunne være tale om den nye Omikron-variant.

Nu er mistanken blevet bekræftet. Der ér tale om Omikron-varianten af coronavirus.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed til DR onsdag morgen.

»Vedkommende er i går bekræftet smittet med Omikron,« siger vicedirektør Birgitte Drewes til DR.

Coronaprøven, der fik beredskabet til at lyse hos Statens Serum Institut, kommer fra en gæst til en koncert for 1.500 mennesker i Aalborg Kongres og Kultur Center i lørdags. De mange koncertgæster blev allerede i går anbefalet at lade sig teste, og det ændrer sig ikke.

»Det vigtige er, at folk bliver testet hurtigst muligt i dag og igen i overmorgen, og de skal være særligt opmærksomme på symptomer. Og hvis de har, skal lade sig isolere og blive PCR-testet,« siger Birgitte Drewes til DR.

Hvis man ikke har symptomer er det tilstrækkeligt at tage en kviktest, fortsætter hun.

I øjeblikket er der i følge Statens Serum Institut fire påviste tilfælde af Omikron-varianten af coronavirus og ifølge DR er det endnu uvist, om koncertgæstens bekræftede smitte hører under de tal, eller om der er tale om et femte tilfælde.

DJ’en Martin Jensen udtalte i går i en sms til Ekstra Bladet:

»Jeg er netop blevet orienteret af AKKC (Aalborg Kongres og Kultur Center, red.), og det er jeg enormt ked af at høre. Jeg har fuld tillid til, at AKKC har opfyldt alle krav til sikkerhed, tjek af vaccinepas osv., så det er vildt ærgerligt, at der alligevel er konstateret smitte. Jeg vil naturligvis følge sagen tæt de kommende dage.«

sbl

Læs også

Del artiklen