Deler slikkepinde for at blive smittet med coronavirus

På de sociale medier er der oprettet grupper, hvor vaccineskeptikere nu frivilligt lader sig smitte af hinanden i forsøget på at opnå et gyldigt coronapas.

Artiklens øverste billede
I lukkede grupper på internettet taler modstandere af vacciner mod corona åbent om frivilligt at lade sig smitte med coronavirus for på den måde at tiltuske sig et gyldigt coronapas. Foto: Joachim Adrian

I lukkede grupper på internettet taler modstandere af vacciner mod corona åbent om frivilligt at lade sig smitte med coronavirus for på den måde at få sig et gyldigt coronapas.

Det beretter TV 2 Lorry fredag.

Til den regionale tv-kanal fortæller en række kilder, at de aktivt opsøger smitten i deres eget nærmiljø eller gennem grupper på sociale medier.

I forsøget på at blive smittet med corona har en kilde bl.a. valgt at spise af samme tallerken og drikke af samme glas som en smittet person også har benyttet.

En anden beretter, at vedkommende delte slikkepind med en smittet.

Ifølge TV 2 Lorry er der en udbredt forståelse blandt kilderne, som tv-kanalen har været i kontakt med, at immunforsvaret bliver stærkere ved at blive eksponeret fra rigtig smitte i forhold til en potentiel vaccine mod corona.

Vækker bekymring

Det er en tendens, der vækker bekymring hos Sundhedsstyrelsen.

Til TV 2 Lorry skriver læge Andreas Rudkjøbing, der bl.a. arbejder med smitsomme sygdomme i Sundhedsstyrelsen, at »der desværre florerer en hel del misinformation, fejlagtige påstande og alvorlige misforståelser, især på diverse sociale medier«.

»Det er bekymrende, at covid-19 er en sygdom, nogen aktivt vil opsøge, særligt når der findes vacciner, der er effektive og sikre,« skriver Andreas Rudkjøbing.

Han påpeger, at selv unge mennesker kan ende med at få alvorlige sygdomsforløb, og at risikoen for indlæggelse er markant højere, hvis man ikke er vaccineret.

af

Læs også

Del artiklen