Butikker »drukner« i rekordmange pakker: Travlheden fortsætter lidt endnu, men det værste er ovre

Flere butikker melder om trængte pakkepostrum - blandt andet i Mejlby, Tilst og Egå ved Aarhus, hvor man nu opfordrer folk til at hente deres pakker så hurtigt som muligt.

Artiklens øverste billede
Der bliver i forbindelse med Black Friday sendt pakker, som aldrig før. Og selvom det værste Arkivfoto: Finn Frandsen.

»Vi er ved at drukne i pakker.«

Sådan kunne Føtex Egå skrive i et Facebookopslag ovenpå Black Friday og en allerede begyndt jule-nethandel. På samme måde kunne Dagli Brugsen i Mejlby ved Aarhus på det sociale medie ligeledes berette om »drukne«-tilstande i deres pakkeshop - mens man hos 7-Eleven i Tilst mere stilfærdigt blot skrev, at man »svømmer i pakker«.

Vi vidste også godt, at der vil komme mange pakker efter Black Friday, men vi har alligevel fået flere i år end tidligere

Ole Lambæk, varehuschef i Føtex Egå

Fælles for de tre butikker og en række andre aarhusianske butikker er, at man har været ude at opfordre aarhusianerne til at hente deres pakker hurtigst muligt.

»Vores lager er totalt fyldt op i dag, nu hvor både PostNord og GLS har været her. I går fik vi 350 pakker, og det er nok nogenlunde det samme i dag. Og vi har altså kun et lager på cirka 30 kvadratmeter, hvor der også skal være plads til varer,« fortæller Pia Balle, salgsassistent i Dagli Brugsen i Mejlby.

De seneste dage har butikken i snit modtaget flere end 200 pakker hver dag, og man forventer, at de mange pakkeleveringer fortsætter resten af julen.

Pressefoto.

»Heldigvis får vi noget frivillig hjælp ind fra Brugsens Venner, som kommer til at hjælpe til med at udlevere pakker,« fortæller salgsassistenten.

Hos Føtex i Egå vælter man også i pakker. Rekordmange har butikken modtaget ovenpå denne omgang Black Friday. Her håber man også, at folk vil hente deres pakker så hurtigt som muligt - også selvom vejret ikke er det mest tillokkende at bevæge sig ud i.

»Vi har stadig mange pakker, og nu har det været dårligt vejr i et par dage, og det fordrer jo ikke lige folk til at hente deres pakker, så vi har stadig en del. Vi vidste også godt, at der vil komme mange pakker efter Black Friday, men vi har alligevel fået flere i år end tidligere,« fastslår varehuschef i Føtex Egå, Ole Lambæk.

Pakkepres er toppet

Og spørger man en af landets største postleverandører, så er det generelle billede også, at der i år er endnu flere pakker i omløb i kølvandet på butikkernes sorte tilbudsfest.

»Efter Black Friday er vi lige nu ude med rekordmange pakker til butikkerne, og vi kan se, at der er væsentligt flere pakker, som udleveres via posthusene end de samme dage sidste år,« fortæller Helle Nielsen, der er retail-direktør i Post Nord.

Hos Post Nord forventer man ikke, presset hos pakkeshopsene bliver vildere, end det har været, men de aarhusianske forretninger kan stadig forvente en travl julehandel.

»Det er klart, at det topper lige nu i de her dage, hvor pakkerne fra Black Friday bliver sendt ud. Man kan sige, at der bliver ikke mere travlt på hele året, end der er i de her dage. Og så plejer det at være sådan, at mængderne falder lidt i ugen efter og så topper det lidt igen inden jul,« siger Helle Nielsen.

»Vi opfordrer sammen med butikkerne også til, at kunderne henter deres pakker, så snart de har fået besked på, at deres pakker er kommet. Og det ser også ud til, at kunderne er bedre til at hente pakkerne hurtigt i år end i de tidligere år. Men det betyder meget, at de kommer hurtigt, for på den måde bliver der også plads til nye pakker på hylderne, så alle kan komme til at hente pakkerne på deres foretrukne udleveringssted,« siger Post Nord-direktøren.

Hos konkurrenterne fra GLS opfordrer man ligesom Post Nord pakkemodtagere til at hente dem så snart, det er muligt. Men hos firmaet oplever man dog ikke den nuværende situation som ekstraordinær.

»Der bliver som altid sendt mange pakker i disse dage, og det kan vi også se i vores pakkeshops. Vi ser dog ikke nogen problemer ud over det normale på denne tid af året. Handler forbrugerne, som de har gjort indtil nu, vil det forventeligt - ligesom tidligere år - fortsætte resten af julehandelsperioden,« fortæller managing director i GLS Steen Kristensen i et skriftligt svar.

I 2019 havde Post Nord alene 800.000 pakker i gennem firmaets pakketerminaler, og det er blandt andet i lyset af det tal, at de rekordmange pakker i år skal ses.

Læs også

Del artiklen