Opfordrer gravide til at blive vaccineret: Flere ufødte børn er døde end normalt

Sundhedsstyrelsen er bekymret over antallet af ufødte børn, der er døde i maven på coronasmittede kvinder.

Artiklens øverste billede
Sundhedsstyrelsen opfordrer gravide til at lade sig vaccinere mod covid-19 efer bekymrende antal af dødfødsler. Modelfoto: Adobe Stock

Der er muligvis en sammenhæng mellem dødfødsler og alvorlige coronainfektioner hos gravide. Det frygter man i hvert fald hos Sundhedsstyrelsen, som opfordrer gravide til at lave sig vaccinere mod covid-19.

Det skriver Politiken.

»Vi har længe anbefalet vaccinerne også til gravide, fordi covid-infektion øger risiko for både mor og det ufødte barn. Og vi har hele tiden fra udlandet vidst, at gravide har øget risiko for alvorlige komplikationer, hvis de smittes. Derfor bekymrer det os, når vi nu fra fødselslægerne hører om flere alvorlige komplikationer. Gravide kan trygt lade sig vaccinere, og det anbefaler vi på det kraftigste, at de gør«, siger Bolette Søborg, der er enhedschef for Beredskab og Smitsomme sygdomme hos Sundhedsstyrelsen, til Politiken.

I løbet af det seneste halve år er 11 børn døde i maven eller kort efter fødsel. Siden epidemiens start har 12 procent af alle gravide kvinder været smittet med covid-19, oplyser Sundhedsstyrelsen. Ifølge Danmarks Statistik fødes der omkring 60.000 danske børn om året.

Statens Serum Institut oplyser fredag, at der det seneste døgn er blevet registreret 4.559 tilfælde af covid-19 blandt de 196.932 PCR-prøver, der er blevet foretaget. Antallet af indlæggelser er steget med 22 til 449 på landets hospitaler. 57 patienter ligger på intensivafdelinger, hvoraf 32 ligger i respirator. Der har det seneste døgn været 15 coronarelaterede dødsfald.

Læs også

Del artiklen