Julie Zangenberg: Sådan bliver første jul med baby Leo

Skuespilleren skal holde sin første jul som mor, efter at hun i sommer fik baby Leo. Hun kalder sig selv en julefanatiker og starter hyggen allerede i november.

Artiklens øverste billede
Julie Zangenberg er aktuel i filmen 'Familien Jul og Nissehotellet. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

For den 33-årige skuespiller og iværksætter Julie Zangenberg bliver julen ekstra særlig i år.

Det er nemlig første gang, hun skal holde den med sin lille dreng, Leo, som kom til verden i sommer.

Ham har hun sammen med gourmetkokken Andreas Bagh, som også er hendes forlovede.

»Jeg tror, julen vil få et ekstra element for os i år. Jeg har i lang tid glædet mig til at få børn og se deres barnlige glæde omkring julen, så jeg kan få lov til at hoppe med på det tog,« siger Julie Zangenberg, der lige nu kan ses i ”Familien Jul og Nissehotellet”.

Læs mere om hendes jul her.

Hvornår er det rigtig jul for dig?

»Jeg startede den 1. november. Der havde vi vores første julestue hos Cozy (Julie Zangenbergs tøjfirma, red.), hvor vi lavede adventskranse. Jeg elsker det. Om det er påske, halloween eller fødselsdag, så elsker jeg at fejre,« siger Julie Zangenberg og fortsætter:

»Livet kan hurtigt blive rutine, regninger og vasketøj. Og så synes jeg, det er vildt sjovt at tage de muligheder, der er for en lille fejring, og bruge dem til at være kreativ, barnlig og vise kærlighed,« siger hun.

Hvad er dit bedste juleminde?

»Jeg har mange. Det, der springer frem, er et år, hvor jeg var i Vietnam med min familie - mine to lillesøstre og min mor og far. Vi skulle være væk mellem jul og nytår, og det skulle de bruge lang tid på at overbevise mig om, netop fordi julefanatikeren her syntes, det var vildt at skulle være væk.«

»Men det var en rigtig god oplevelse. Det var skønt at sidde i Vietnam, spise en vietnamesisk anderet, åbne julegaver og være sammen med dem, jeg elsker,« siger hun.

Hvad har været din mest mislykkede jul?

»Jeg har oplevet, at noget af min nære familie var syg hen over en jul, så den blev aflyst, og vi blev nødt til at være på et hospital. Det var ikke sjovt, men gav et perspektiv. Det er jo mange menneskers virkelighed, at de er syge eller alene til jul,« siger Julie Zangenberg.

Hvad er din egen rolle i julen?

»Jeg er klart koordinator på julen. Jeg vil så gerne have, at alle vores traditioner bliver holdt ved lige. På dagen er jeg hyggepolitiet: Jeg sørger for, at alle møder op til tiden, at alle har en varm kakao i hånden eller et glas champagne, og at vi får set ”Disneys juleshow” og kommer i kirke. Jeg er lidt julens cheerleader,« siger hun.

Hvad gør I til jul, som overrasker andre?

»Min mor går meget op i, at vi skal synge mange sange omkring juletræet. Som i rigtigt mange. Vi er 25 mennesker, og alle skal vælge en sang, så vi har flere hæfter med julesange kørende, fordi der ikke er nok i et,« siger Julie Zangenberg.

Hvilken julegave har fået dig til at græde?

» Sidste år gav mine søstre mig babytøj til Leo. Det var det første babytøj til ham, jeg havde modtaget, så det var selvfølgelig meget rørende at pakke det ud, hvor der også var en lille hilsen fra mine søstre til deres kommende nevø,« siger hun og tilføjer:

»På det tidspunkt var jeg ikke særligt langt henne, så det var stadig helt nyt. Der gik det lidt op for mig, at der ville være et nyt menneske med til næste jul. Det bliver meget håndgribeligt, når man får babytøj,« siger Julie Zangenberg.

Hvad håber du, ligger under juletræet i år?

»Jeg har faktisk sagt, at jeg ikke ønsker mig noget. Vi er forholdsvist privilegerede, og jeg tror, at alle voksne mennesker kender det, at hvis de mangler noget, så køber de det selv.«

»eg vil hellere have et indrammet billede af mine nærmeste eller en bog, der har betydet noget. Jeg elsker at få den slags personlige gaver. Det betyder mere for mig end et nyt duftlys eller en ansigtscreme,« siger Julie Zangenberg.

/ritzau/

Læs også

Del artiklen