Classic Race Aarhus går konkurs

Det traditionsrige racerløb på Strandvejen i Aarhus er gået konkurs. Det meddeler direktøren bag den aarhusianske motorsportsfestival i en pressemeddelelse mandag.

Artiklens øverste billede
»Det er med stor ærgrelse og tristhed, at vi desværre må meddele, at Classic Race Aarhus ikke har overlevet de seneste tre års modgang.« Sådan indleder Poul Dalsgaard, direktøren for det traditionsrige motorvæddeløb, i en pressemeddelelse mandag aften. Foto: Tanja Carstens Lund

»Det er med stor ærgrelse og tristhed, at vi desværre må meddele, at Classic Race Aarhus ikke har overlevet de seneste tre års modgang.«

Sådan indleder Poul Dalsgaard, direktøren for det traditionsrige motorvæddeløb, i en pressemeddelelse mandag aften.

Den aarhusianske motorsportsfestival, der siden 2010 har været en årlig tilbagevendende begivenhed centreret omkring Mindeparken i Aarhus, er gået konkurs.

Og mandag måtte Poul Dalsgaard altså indgive en konkursbegæring til skifteretten i Aarhus.

Mens landets øvrige festivaler blev aflyst, holdt Classic Race i Aarhus fast i at afvikle racerløbet som planlagt i år.

»Det er meget trist, men det er ikke forsvarligt at fortsætte uden tilførsel af ny kapital,« understreger direktør Poul Dalsgaard, der tilføjer, at der dog er blevet forhandlet med andre aktører i festivalbranchen om mulighederne for et eventuelt samarbejde ‒ men uden held.  Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Dermed er det et »endeligt farvel« til Classic Race Aarhus, der bl.a. er kendt for at have Prins Joachim og den mangedobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen på deltagerlisten.

»Siden oktober har Classic Race Aarhus været under rekonstruktion (betalingsstandsning). I den mellemliggende periode har vi arbejdet benhårdt på at få tilført ny kapital. Men det er ikke lykkedes i tilstrækkeligt omfang. For at kunne dække underskuddet fra en hård corona-tid samt et underskud ifm. Racefestival i september 2021 skulle der adskillige millioner kroner til at sikre fortsat drift,« skriver Poul Dalsgaard bl.a. i pressemeddelelsen.

»Det er meget trist, men det er ikke forsvarligt at fortsætte uden tilførsel af ny kapital,« understreger direktøren, der tilføjer, at der dog er blevet forhandlet med andre aktører i festivalbranchen om mulighederne for et eventuelt samarbejde ‒ men uden held.

I 2020 måtte festivalen aflyse i 11. time på grund af corona. Året efter, i 2021, måtte arrangørerne flytte racerløbet fra den oprindelige dato i maj til sidst i september.

»Men corona-omlægningerne, det ekstremt kolde og blæsende vejr, det lave besøgstal på 36.000 gæster og den manglende omsætning i boder og telte ramte os hårdt økonomisk,« står der i pressemeddelelsen.

Poul Dalsgaard takker derudover samtlige 1.200 frivillige for deres arbejde i årenes løb.

»Vi har slet ikke ord for deres engagement og dedikation,« skriver Dalsgaard, der til sidst konstaterer, at en »epoke desværre er forbi«.

Foto: Tanja Carstens Lund

Det var en hård kerne på 15 flittige banebyggere, der arbejdede på højtryk for at gøre klar til dette års Classic Race. De mener, at de har festivalens største fest: De frivilliges fællesskab. Få hele historien her.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.