Byrådsmedlem kendt skyldig: Brød tavshedspligt i sag om overgreb

Byrådsmedlemmet Bjarne Overmark fra Randers Byråd er kendt skyldig i at sprede personfølsomme oplysninger om en mandlig pædagogmedhjælper, der tidligere var sigtet for overgreb mod børn, men hvor sigtelsen frafaldt og en forurettet i sagen.

Artiklens øverste billede
Bjarne Overmark fra Beboerlisten - her til KV21 - er kendt skyldig i burd på tavshedspligten, da han videregav personfølsomme oplysninger i sag om overgreb på institutionen Stjernehuset i Randers. Arkivfoto: Rikke Kjær Poulsen

I dag faldt dommen i Randers over advokat og byrådsmedlem for Beboerlisten Bjarne Overmark, der stod tiltalt for at overtræde sin tavshedspligt og dele personfølsomme oplysninger om en tidligere sigtet for seksuelle overgreb mod børn.

Og dommen var klar - skyldig.

Det skriver TV2 Østjylland i dag.

Delte navn på sigtet i pædofili-sag

Anklagemyndigheden havde rejst tiltale mod byrådsmedlem Bjarne Overmark i forbindelse med den såkaldte Stjernehuset-sagen, hvor en mandlig pædagog, der havde arbejdet i Børnehuset Stjernehuset i 23 år, var mistænkt for overgreb på børn.

Den mandlige pædagogmedhjælper blev afhørt og sigtet af politiet, men i juni 2019 valgte Statsadvokaten at opgive sigtelsen.

Herefter sendte Bjarne Overmark en mail ud i kampen for at få den sigtede tilbage i sit job, men mailen indeholdt flere oplysninger fra sagen - herunder navnet på den tidligere pædofili-sigtede samt et særligt mellemnavn på en familie med børn i institutionen, hvilket fik moderen til barnet til at politianmelde lokalpolitikeren.

»Vi har følt os chikaneret og forfulgt. Vi har valgt at flytte og har fået navne- og adressebeskyttelse. Vi har måttet vælge at slette vores mellemnavn,« lød det mandag fra den omtalte mor i vidneskranken ifølge Randers Amtsavis.

Avisen bringer også et uddrag af anklageskriftet:

»Han er tiltalt for at have misbrugt sin stilling til at krænke privates eller det offentliges ret, idet han har videresendt en mail til 16 modtagere, hvori han offentliggjorde navnet på en tidligere sigtet og mellemnavnet på forurettet i en sag om overtrædelse af straffelovens kap. 24 om seksualforbrydelser. Desuden har han opfordret til offentliggørelse af oplysningerne i e-mailen.«

Bjarne Overmark blev idømt ti dagbøder á 500 kroner. Han overvejer nu at anke dommen til Vestre Landsret, skriver TV2 Østjylland.

»Jeg må rette mig efter retssystemet. Så vil det vise sig, hvad det får af betydning for min adfærd,« sagde Bjarne Overmark efter dommen ifølge Randers Amtsavis.

I sidste uge blev byrådsmedlemmet politianmeldt af et flertal i Randers Byråd for endnu et brud på tavshedspligten, idet han har videresendt en intern mail vedrørende personaleforhold i kommunens børn- og skoleforvaltning til modtagere udenfor Randers Kommune, blandt andet medier.

sbl

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.