Sundhedsminister kalder det »grænseløst usolidarisk« – nu varsler stifter af kontroversiel Facebook-gruppe flere protester

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tager skarpt afstand fra kontroversiel Facebook-gruppe. Men nu melder stifter om flere protester i den kommende tid.

Artiklens øverste billede
I skarpe vendinger kritiserer sundhedsminister Magnus Heunicke (S) en Facebook-gruppe ved navn Digital Civil Ulydighed, der opfordrer sine cirka i skrivende stund 2.200 medlemmer til bestille tider til vaccinationer og pcr-tests uden at møde op. Foto: Jens Dresling

I skarpe vendinger kritiserer sundhedsminister Magnus Heunicke (S) nu en Facebook-gruppe ved navn Digital Civil Ulydighed, der opfordrer sine cirka 2.200 medlemmer til bestille tider til vaccinationer og pcr-tests uden at møde op.

En opfordring, som Magnus Heunicke i et Facebook-opslag søndag aften kalder for »ren sabotage«.

»Det her er grænseløst usolidarisk og fuldkommen ødelæggende for Danmarks indsats,« indleder sundhedsministeren og fortsætter:

»Der er åbenbart opstået grupper her på Facebook, der prøver at sabotere vores indsats med vacciner og testning. Jeg aner ikke, hvad formålet er, og jeg er også rent ud sagt ligeglad. Man kan være uenig i mange elementer af vores coronahåndtering, sådan er demokratiet, og det har jeg det fint med. Men det her er ren sabotage af Danmarks indsats. Og det er en hån imod den danske befolkning og alle vores medarbejdere i sundhedsvæsenet, der knokler hver eneste dag og nat for at få os igennem endnu en bølge i den her sundhedskrise.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Magnus Heunicke linker i sit opslag til mediet POV International, der i en længere artikel beretter om gruppen Digital Civil Ulydighed.

I en offentligt tilgængelig beskrivelse af Facebook-gruppen står der bl.a.:

”Gruppes formål er at udvise digital civil ulydighed. Vi vil bruge kontrolsystemet imod systemet. Det er en fælles kamp at få åbnet vores samfund op igen, så alle kan færdes frit.”

Varsler flere protester

Stifteren af Digital Civil Ulydighed, Kenneth Højmark Bæk, bekræfter over for TV 2, at gruppens medlemmer med fuldt overlæg bl.a. bestiller tider til vaccinationer og pcr-tests uden at møde op.

Kenneth Højmark Bæk kalder det selv til TV 2 for en protest imod »et gigantisk forsøg« og »tvangsvaccinationer«.

»Jeg laver det her Digital Civil Ulydighed, fordi jeg har et barn. Hun skal ikke overlades til en fremtid, hvor man skal tvangsvaccineres to gange om året,« fortæller Kenneth Højmark Bæk.

Til TV 2 understreger Kenneth Højmark Bæk desuden, at opfordringen til først at bestille tid for derefter udeblive fra pcr-tests og vaccinationer blot er begyndelsen.

Kenneth Højmark Bæk fortæller bl.a. om en anden protest, hvor medlemmerne af Digital Civil Ulydighed inden længe vil sende en masse anmodninger om aktindsigter afsted til ministerierne.

Parat til at gribe ind

På Facebook skriver sundhedsministeren, at der er behov for, at danskerne »vender ryggen til den form for angreb på os alle«.

Heunicke tilføjer, at der gennem de sidste par måneder har været tilløb til lignende protester.

»Derfor er der brug for, at vi vender ryggen til den form for angreb på os alle, som vi har set flere tilløb til igennem de sidste måneder. Få menneskers egoisme og sammensværgelsesteorier skal ikke have lov til at ødelægge vores danske indsats, som har bragt os så langt i den her vanskelige tid,« skriver sundhedsministeren.

Overfor POV International tager Magnus Heunicke også afstand fra Digital Civil Ulydigheds ageren. Til mediet siger han:

»Jeg vil bede mine folk undersøge sagen, og jeg er parat til at gribe til nødvendige nødforanstaltninger, så de her grupper ikke lykkes med at rokke ved nogen af vores danske supervåben såsom vaccinationsudrulning og testsystem.«

af

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.