Simon og holdet klar til VM

Simon Nielsen regner med, at det bliver hans sidste verdensmesterskab

Simon Nielsen fra Grenaa er ikke blot en habil cykelrytter i mountain bike marathon. Han er er også chef for det eneste professionelle danske team i disciplinen - hvor de øvrige ryttere er Charlotte Longhi og Erik Aagaard.

Charlotte Longhi er 26 år og tilhører Woman Elite A-kategorien, som tæller de bedste ryttere. Hun er tidligere kitesufer og Danmarksmester i kitesurfing freestyle, men grundet en knæskade fandt hun vejen til mountain bike. Erik Aagaard regnes for et af de største talenter inden for denne del af cykelsporten. Han har vist sine evner både i Danmark og i udlandet, hvor han de sidste to år har vundet Sudety MTB Challenge, der er et af Europas ældste MTB-etapeløb.

Trioen er for tiden ved at gøre sig klar til at køre om VM-titlen. Det foregår i Grächen i Schweiz søndag 22. september. Fælles for dem er, at de har kvalificeret sig til VM-deltagelsen og til at køre for Danmark på VM-strækningen.

”Vi har brugt hele vores budget på at kvalificere os til VM, så for tiden gør jeg en ekstra indsats for at skaffe sponsorindtægter lokalt her i Grenaa. Jeg har lavet to slags sponsorater, hvor man for 5000 kroner kan blive VM-sponsor, mens der også er et medvinds-sponsorat for 1000 kroner, som jeg håber, at der er lokale virksomheder, der vil støtte os med,” siger Simon.

Afsted i god tid

Planen er, at holdet skal opholde sig i Schweiz i en halv snes dage forud for VM-løbet.

”Det er vigtigt at lære banen at kende og at kunne klare strabadserne i 18-1900 meters højde,” siger han.

Det har hele tiden været sæsonens store mål at sikre sig VM-kvalifikation - og det nåede man. Blandt andet ved at deltage i løb i Polen, Tjekkiet - og senest EM i Norge.

”Sportsligt vil jeg sige, at vi har haft stor succes. Andre ryttere er grønne af misundelse over, at vi har et hold at køre på - som de eneste i Danmark. Men det er dyrt at være med på det her niveau - og det var en bet for os, at den sponsor, som skulle levere nye cykler til os, gik konkurs,” siger Simon.

Tredje VM

Han tør ikke melde ud om de sportslige forventninger til VM-løbet. Det bliver hans tredje VM-deltagelse, mens de andre er debutanter.

Herrernes rute er på 94 kilometer, mens Charlotte Longhi kan nøjes med de 69 kilometer på kvindernes rute.

Simon håber, at der bliver etableret en dansk camp i Schweiz - præget af de rød-hvide farver.

”Ved EM i Norge kørte vi i vores teamtøj, men ved VM skal det ske i landsholdstøjet. Sportsligt var det skidt i Norge, hvor jeg udgik, mens Charlotte blev nummer 25 og Erik nummer 40, så vi håber på en bedre præstation i Schweiz,” siger han.

Han regner som sagt med, at denne sæson bliver hans sidste som mountain bike-rytter på topniveau, men holdet vil han bevare og udvide til tre ryttere udover ham selv, for sandsynligvis vil han køre lidt med.

”Og så vil jeg nok prøve at begå mig som landevejsrytter, hvor det også kunne være sjovt at komme med til veteranernes VM.”


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.