Efter møde i Sundhedsministeriet: Det er for tidligt at lempe restriktioner

Sundhedsordførerne var onsdag indkaldt til et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om den aktuelle coronasituation, hvor det kom frem, at der ikke kan findes et flertal for at lempe de nuværende coronarestriktioner.

Artiklens øverste billede
Sundhedsordførene var onsdag indkaldt til møde hos sundhedsminister Magnus Heunicke, og der var ikke flertal for at lempe de gældende coronarestriktioner. Arkivfoto: Jens Dresling.

Partiernes sundhedsordførere var onsdag samlet med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for at drøfte den aktuelle coronasituation og de gældende coronarestriktioner.

Tidligere på ugen var ordførerne fra De Konservative og Venstre ude og kalde på en lempelse af de gældende restriktioner, efter udmeldingen fra Statens Serum Institut om, at forskningen peger på et mildere sygdomsforløb med Omikron-varianten af coronavirus, som er den fremherskende form herhjemme i øjeblikket.

Men efter mødet onsdag var meldingen klar: tiden er endnu ikke inde til at lette restriktionerne. Det siger Socialdemokratiets sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff til TV2.

»Vi må forvente, at det kommer til at blive værre, før det bliver bedre. Vi skal lige træde i pedalerne lidt endnu. Der bliver fjernet restriktioner i den forstand, at børn og unge kommer tilbage i skolen i dag, så det er jo glædeligt. Men det betyder også, at vi ikke lige nu og her kan smide alle restriktioner.«

Til Ritzau udtalte Per Larsen, sundhedsordfører for De Konservative efter mødet, at der ikke er udsigt til lempelser.

»Der tegner sig jo ikke et flertal for at ophæve dem allerede nu, så derfor må vi jo vente til den 16. hvor de helt automatisk udløber.«

Også Enhedslisten talte for at bevare de nuværende restriktioner. Ordfører Peder Hvelplund sagde efter mødet til Ritzau:

»Vi får bekræftet det bekymrende scenarie fra de sidste dage, hvor vi har set daglige indlæggelsestal, som ligger på den anden side af 200. Det er formentligt en tendens, der kommer til at fortsætte de næste måneder.«

Epidemikommissionen, der kommer med anbefalinger om nye restriktioner til regeringen, offentliggjorde en ny vurdering onsdag, der heller ikke talte for at lempe de nuværende restriktioner.

»Det er Epidemikommissionens vurdering, at en yderligere forøgelse af samfundsaktiviteten derudover, ved en samtidig lempelse af restriktionsniveauet i øvrigt, vil kunne være forbundet med forøget risiko for, at der vil kunne ske en overbelastning af sygehusvæsenet,« skrev de.

sbl

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.