Forventer restriktioner indtil foråret

Tiden er ikke inde til at lempe på restriktionerne herhjemme, lød meldingen onsdag fra regeringen. Den beslutning bliver bakket op af virolog Allan Randrup Thomsen.

Artiklens øverste billede
Beslutningen om ikke at lempe samtlige restriktioner med det samme bliver bakket op af virolog Allan Randrup Thomsen. Foto: Jonas Olufson

Der er grund til forsigtig optimisme – men tiden er alligevel ikke inde til at lempe de nuværende restriktioner. Sådan lød meldingen fra regeringen efter et møde onsdag mellem Folketingets sundhedsordførere og sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

»Vi må forvente, at det kommer til at blive værre, før det bliver bedre. Vi skal lige træde i pedalerne lidt endnu,« sagde sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff (S) til TV 2 onsdag.

Og han tilføjede:

»Der bliver fjernet restriktioner i den forstand, at børn og unge kommer tilbage i skolen i dag, så det er jo glædeligt. Men det betyder også, at vi ikke lige nu og her kan smide alle restriktioner.«

Virolog bakker op

Beslutningen om ikke at lempe samtlige restriktioner med det samme bliver bakket op af virolog Allan Randrup Thomsen. Han mener, at det kommer til at kræve en sæsoneffekt, før de sidste restriktioner kan slippe sit greb om Danmark.

»Min umiddelbare fornemmelse er, at vi i en eller anden grad er nødt til at have restriktioner frem til begyndelsen af marts, hvor vi forhåbentlig kan se en effekt af foråret,« siger Allan Randrup Thomsen til TV 2.

Ifølge Allan Randrup Thomsen at det dog ikke nødvendigvis ensbetydende med, at samtlige restriktioner skal vare helt til foråret.

Der kan sagtens blive lempet på en række restriktioner inden da. Men en lempelse af restriktionerne i det hårdt ramte natteliv, som i første omgang gælder til den 17. januar, bør ikke være et realistisk scenarie, mener virologen.

Forventer tårnhøje smittetal

Meldingen fra Statens Serum Institut (SSI) var ellers mandag, at al forskning peger på et mildere sygdomsforløb med Omikron-varianten. Det betyder dog alligevel ikke, at alle restriktioner kan fjernes.

»Hvis risikoen for at blive indlagt på hospitalet med Omikron er halvdelen af Delta, men at du så pludselig har dobbelt så mange smittet med Omikron som med Delta, så er den forskel udlignet. Og i øjeblikket har vi fem-seks gange højere smittetal, end vi har set længe,« siger Allan Randrup Thomsen.

SSI har netop meddelt, at man forventer, at smittetallet vil stige markant hen mod slutningen af januar med et dagligt smittetal på mellem 25.000 og 55.000.

Coronasmitten i Danmark for fortsat på himmelflugt, og onsdag markerede endnu en rekord i antallet af smittede herhjemme. 28.282 danskere var det seneste døgn konstateret smittet med coronavirus. Det viste onsdagens tal fra SSI.

af

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.