Tilfangetaget pirat fløjet til Danmark: »Der var desværre ikke andre muligheder«

Den ene af de fire pirater, som fregatten Esbern Snarre tog til fange under en aktion i Guineabugten, er blevet fløjet til Danmark, da Forsvaret har vurderet det uforsvarligt at slippe ham løs.

Artiklens øverste billede
Fire pirater blev taget til fange af fregatten Esbern Snarre ved en ildkamp i november. Den ene skal til Danmark for at retsforfølges, oplyser Justitsministeriet torsdag. Arkivfoto: Anders V. Fridberg/Forsvaret

Tre af de fire formodede pirater, som det danske krigsskib Esbern Snarre tog til fange efter en skududveksling i november skal løslades - men den sidste, sårede mand, er nu på vej til Danmark.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Manden har været indlagt på et hospital i Ghana som følge af sine skader fra ildkampen med de danske soldater, og der har ifølge Justitsministeriet ikke været mulighed for at løslade ham i nærområdet på grund af Danmarks internationale forpligtelser, ligesom det ikke har været muligt at indgå en aftale med Ghana, om at han kan forblive der med »tilstrækkelige garantier for hans videre skæbne«.

Af helbredsmæssige og sikkerhedsmæssige grunde har Forsvaret herudover vurderet det uforsvarligt at løslade ham til søs.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) siger i pressemeddelelsen:

»Som følge af Danmarks internationale forpligtelser og den formodede pirats helbredstilstand er det blevet vurderet, at der ikke var anden udvej end at bringe vedkommende til Danmark. Regeringen ønsker på ingen måde, at de formodede pirater kommer til Danmark, men i det ene ud af de fire tilfælde var der desværre ikke andre muligheder. Jeg har derfor ikke pålagt anklagemyndigheden at meddele vedkommende et tiltalefrafald. Det betyder forventeligt, at han vil blive retsforfulgt i Danmark for forsøg på manddrab på danske soldater.«

Fredag, 7. januar, skal den formodede pirat stilles for en dommer i et grundlovsforhør, og den videre retsforfølgning herefter fortsættes, oplyser Justitsministeriet.

sbl

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.