Stigning i indlæggelser blandt små børn presser landets børneafdelinger

Landets børneafdelinger oplever udfordringer med pladsen på grund af en stigning i antallet af indlæggelser blandt små børn.

Artiklens øverste billede
Antallet af små børn i alderen nul til fem år, der bliver indlagt med coronavirus, er på bare få uger steget markant. Tal fra Statens Serum Institut (SSI) nemlig, at der i den første uge af december blev indlagt 26 børn, mens der bare tre uger senere var indlagt 85 børn rundt om på landets hospitaler – tre gange så mange indlagte i løbet af kun fire uger. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Antallet af små børn i alderen nul til fem år, der bliver indlagt med coronavirus, er på bare få uger steget markant. Tal fra Statens Serum Institut (SSI) viser nemlig, at der i den første uge af december blev indlagt 26 børn, mens der bare tre uger senere var indlagt 85 børn rundt om på landets hospitaler – tre gange så mange indlagte i løbet af kun fire uger.

Det kan TV 2 fortælle fredag.

Og ifølge mediet gør det småbørnene til den befolkningsgruppe, der vokser hurtigst i forhold til antallet af nyindlæggelser. Der har i alt siden epidemiens start været indlagt 530 nul til fem-årige. Og det presser landets børneafdelinger på pladsen.

Til TV 2 fortæller ledende overlæge på Hvidovre Hospitals børneafdeling, Klaus Børch:

»Vi har set flere, end vi plejer. Indtil videre har vi kunnet håndtere det, men det er da en bekymring, om det stiger så meget, at det udfordrer vores plads,« siger Klaus Børch.

Giver ikke anledning til bekymring

Der er især børneafdelingerne i Region Hovedstaden, der oplever stor belastning.

Stigningen i antallet af indlæggelser sker samtidig med den smitsomme Omikron-variants udbredelse herhjemme. Men der er dog intet, der tyder på, at børn er i større risiko for at blive alvorligt syge.

Den seneste melding fra SSI er da også, at al forskning peger på, at Omikron-varianten er væsentligt mildere end Delta-varianten, der hidtil har været den mest dominerende variant i Danmark.

Og netop af den grund mener ledende overlæge på Aarhus Universitetshospitals børneafdeling og formand for Dansk Pædiatrisk Selskab, Klaus Birkelund, ikke, at der er grund til bekymring trods stigningen i antallet af indlæggelser blandt små børn.

Til TV 2 siger han:

»På nuværende tidspunkt har vi ikke set noget ved Omikron, der giver anledning til bekymring. Men vi ser en stigning i antallet af børn, der bliver indlagt med covid-19. Om det så skyldes mere smitte generelt eller Omikron, det kan vi ikke sige,« siger Klaus Birkelund.

af

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.