Jagthund angrebet af ulv: »Pas ekstra godt på hundene«

En jagthund kom i karambolage med en ulv vest for Svenstrup tæt på Aalborg torsdag middag, og det får politiet til at opfordre borgerne til at udvise ekstra hensyn.

Artiklens øverste billede
En ruhåret hønsehund blev torsdag angrebet af en ulv i Nordjylland. Ulve, som eksempelvis denne fra Givskud Dyrepark. Arkivfoto: Holger Bundgaard/Polfoto.

En jæger og hans jagthund fik sig noget af en overraskelse torsdag middag, da en ulv gik til angreb vest for Aalborg-forstaden Svenstrup i Nordjylland.

Det skriver Nordjyske.

Under en jagt fik en ruhåret hønsehund færten af et andet dyr, og det viste sig at være en ulv. I første omgang forsøgte det vilde dyr at stikke af, men ombestemte sig så og gik til angreb på jagthunden, beretter politiet til avisen.

Og det får myndigheden til at komme med en opfordring til borgerne i lokalområdet.

»Hvis man skal ud at lufte sin hund, så opfordrer vi til, at man i den kommende tid lige passer ekstra godt på hunden. At man holder den i snor og ikke lader den ude af syne,« siger politikommissær ved Nordjyllands Politi, Henrik Jensen, til Nordjyske.

Ulven stoppede først angrebet, da jægeren kom frem til de to kamphaner. Selvom det så voldsomt ud, så slap den ruhårede hønsehund fra kampen uden skrammer.

Ulven er i løbet af de seneste år vendt tilbage til Danmark. Den første bekræftede ulv blev fundet død i netop Nordjylland i 2012, og siden er der fundet spor af vilddyret rundt om i det meste af Jylland, oplyser Miljøstyrelsen.

Spadserede gennem villakvarter

Kent Olsen, der er forsker og videnskabelig chef på Naturhistorisk Museum Aarhus, der monitorerer ulveindberetninger i Danmark, kan ikke bekræfte, om det er en ulv, som jægeren og dennes hund har været i karambolage med.

Men han forklarer, at der ér kommet flere indberetninger om en ulv i Svenstrup-området, og de viser, at der har været en ulv, der blandt andet bevægede sig gennem et villakvarter, men at den hurtigt krydsede byen - faktisk på få minutter.

»Det tyder på, at det er en enkelt ulv, der er kommet nord fra, hvor der er skovområder, og så har bevæget sig syd på. Den krydser Svenstrup på få minutter. Det er ikke et område, hvor ulve typisk slår sig ned,« forklarer han til Lokalavisen.

Ulve er sky af natur, så der er ingen grund til at frygte dem for os mennesker, forklarer Kent Olsen.

»Hvis man ser en ulv, så skal man skynde sig at gribe sin telefon og få billeder og videoer, man kan sende ind til os, så vi får noget data. Der er ingen grund til at flygte fra den, det skal ulven nok gøre. Dokumentér det i stedet, så vi har noget konkret at tale ud fra,« siger han.

Ulve har siden 1992 været fredede dyr i Europa, og det kan være strafbart at skade eller dræbe en ulv. Det er også noget af det, der har givet dyrene gode betingelser for at migrere til Danmark fra den centraleuropæiske bestand og slå sig permanent ned.

»Der er omkring ti voksne ulve i Danmark lige nu. Så er der fire unge ulve - ulve, der er født i Danmark sidste år. Siden den blev fredet har den haft succes med at reetablere sig,« siger han.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.