Ekspert: For tidligt at slippe restriktioner

Virolog Allan Randrup Thomsen mener, at det er for tidligt at lempe coronarestriktionerne, som regeringen ellers har lagt op til, fordi smitten endnu ikke er toppet.

Artiklens øverste billede
Professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen, kalder det for tidligt at begynde at lempe kulturlivets restriktioner nu. Arkivfoto: Jonas Olufsson.

Det taler Danmark om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Det er for tidligt, når regeringen vil se nærmere på en lempelse af coronarestriktionerne for kulturlivet fra på mandag.

Det siger virolog og professor Allan Randrup Thomsen til TV2 onsdag morgen.

»Hvis man kunne garantere, at smitte- og indlæggelsestallene havde toppet, så ville jeg sige, at det er fuldt rimeligt at overveje at løsne nogle af restriktionerne. Det er jeg bange for, at vi ikke kan.«

Ifølge professoren mangler vi fortsat at se effekten af skoleåbningen på smittetallene, lige som han er bekymret for større udbrud på plejehjem.

»Jeg mener, det er lige en tand for tidligt at snakke om at åbne restriktionerne,« siger han til TV2.

Tirsdag var sundhedsminister Magnus Heunicke ude at sige, at det så bedre ud med pandemien end frygtet, og at det derfor var hans forventning, at man kunne se på at åbne mest muligt for kulturlivet, der i øjeblikket er underlagt restriktioner.

Han har derfor indkaldt Folketingets partier til et møde onsdag formiddag for at drøfte restriktioner med sundhedsordfører. Senere onsdag er der så møde i Epidemiudvalget, der træffer beslutninger om nye eller reviderede restriktioner.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen