Indkalder til pressemøde

Sundhedsministeriet inviterer til pressemøde onsdag klokken 18.00 i Eigtveds Pakhus i København. Her vil sundhedsminister Magnus Heunicke (S) bl.a. give en status på corona-situationen i Danmark.

Artiklens øverste billede
Sundhedsministeriet har netop indkaldt til et pressemøde onsdag klokken 18 i Eigtveds Pakhus om den aktuelle status på corona-situationen herhjemme. Foto: Jens Dresling

Det taler Danmark om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Sundhedsministeriet har netop indkaldt til pressemøde onsdag klokken 18 i Eigtveds Pakhus angående den aktuelle status på corona-situationen herhjemme.

På pressemødet vil sundhedsminister Magnus Heunicke (S) deltage sammen med kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, og direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

Allerede tirsdag var der optimisme at spore hos Magnus Heunicke.

Over for TV 2 gjorde sundhedsministeren det nemlig klart, at det var regeringens forventning, at man inden længe ville kunne åbne op for mere af kulturlivet. På trods af høje smittetal var der alligevel kontrol med epidemien, når det drejede sig om indlagte på landets hospitaler – og særligt indlagte på intensiv.

»Regeringens udgangspunkt er, at vi skal kunne åbne så meget som muligt inden for kulturlivet, så hurtigt som muligt,« lød det tirsdag fra sundhedsministeren.

Partiernes sundhedsordførere mødes onsdag eftermiddag med Heunicke i Sundhedsministeriet for netop at drøfte potentielle lempelser af en række af de restriktioner, der blev indført den 19. december – og som udløber søndag ved midnatstid.

Epidemikommissionen er på nuværende tidspunkt kommet med en række indstillinger, som Folketinget altså nu skal diskutere og tage stilling til. Ifølge TV 2 mener Epidemikommissionen bl.a. at højskoler, museer, zoologiske haver og udendørs idrætsarrangementer med betalende tilskuere kan åbne med krav om coronapas og mundbind.

Derudover anbefaler kommissionen, at bl.a. biografer, spillesteder og teatre må genåbne med krav om coronapas, mundbind og en begrænsning af deltagere på 350 personer.

Ifølge mediet mener Epidemikommissionen dog også, at restriktionerne bl.a. i forhold til nattelivet og det generelle forbud mod salg af alkohol fra klokken 22 til klokken fem om morgenen bør forlænges.

Folketingets partier mødes onsdag eftermiddag klokken 15.15, hvor de altså skal tage stilling til hvilke restriktioner, der skal forlænges, og hvilke restriktioner, der skal ophæves.

af

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen