Vil følge Epidemikommissionens anbefalinger – brancheorganisation kalder situationen »uholdbar«

På et kort pressemøde onsdag har statsminister Mette Frederiksen (S) understreget, at regeringen ønsker at følge Epidemikommissionens anbefalinger.

Artiklens øverste billede
Statsminister Mette Frederiksen (S) har på et kort pressemøde understreget, at regeringen har tænkt sig at følge indstillingerne fra Epidemikommissionen. Foto: Jens Dresling

Det taler Danmark om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Størstedelen af det danske kulturliv har siden den 19. december været lukket på grund af de nuværende restriktioner. Men nu har Epidemikommissionen indstillet til, at bl.a. højskoler, museer, zoologiske haver og udendørs idrætsarrangementer med tilskuere kan genåbne, når restriktionerne udløber søndag.

Derudover anbefaler kommissionen, at biografer, teatre og spillesteder med et siddende publikum kan få lov til at genåbne med maksimalt 350 gæster.

Det skriver TV 2 onsdag eftermiddag, inden partiernes sundhedsordførere klokken 15.15 mødes med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for netop at drøfte potentielle lempelser af de nuværende restriktioner.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har dertil på et kort pressemøde understreget, at regeringen har tænkt sig at følge indstillingerne fra Epidemikommissionen.

»Vi har tænkt os at følge indstillingerne, og vi er fuldt ud opmærksomme på, at det er svært for store dele af dansk kunst- og kulturliv at have de her restriktioner, som har været gældende i en periode. Og det håber vi på opbakning fra Folketinget til,« siger Mette Frederiksen (S).

En »uholdbar« situation

Epidemikommissionen mener dog også, at restriktionerne bl.a. i forhold til nattelivet samt det generelle forbud mod salg af alkohol fra klokken 22 og frem til klokken fem om morgenen bør forlænges.

At nattelivet fortsat står for skud, når det drejer sig om restriktioner herhjemme, kommer ikke bag på brancheorganisationen Horesta.

Administrerende direktør i Horesta, Jannick Nytoft, der bl.a. repræsenterer natteliv og restauranter kalder situationen for uholdbar.

»Det er klart, at den aktuelle situation er uholdbar for et erhverv, som på nær tre måneder har været tvangslukket siden marts 2020,« lyder det ifølge B.T. fra Jannick Nytoft i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Sundhedsministeriet har onsdag eftermiddag indkaldt til et pressemøde klokken 18 i Eigtveds Pakhus om den aktuelle status på corona-situationen herhjemme.

af

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen