Politisk opbakning til ændring af coronapas

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kan onsdag eftermiddag berette, at der er politisk opbakning i Epidemiudvalget til at forkorte coronapassets gyldighed.

Artiklens øverste billede
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortæller onsdag eftermiddag, at der er bred politisk opbakning blandt Folketingets partier i Epidemiudvalget til at forkorte coronapassets gyldighed. Foto: Jens Dresling

Det taler Danmark om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortæller til TV 2 onsdag eftermiddag, at der er bred politisk opbakning blandt Folketingets partier i Epidemiudvalget til at forkorte coronapassets gyldighed.

»Fra på søndag får vi en skærpelse, så coronapasset kun lyser grønt i fem måneder efter andet stik. Herefter skal man testes eller have tredje stik,« siger Magnus Heunicke.

Indtil nu har to stik ellers været lig med et gyldigt coronapas i syv måneder.

I sidste uge meldte Sundhedsstyrelsen ud, at man anbefalede en forkortelse af coronapassets varighed for færdigvaccinerede med to stik til fem måneder for personer over 18 år.

Regeringen meddelte efterfølgende, at man ville indstille anbefalingerne til Epidemiudvalget.

Ifølge TV 2 vil en forkortelse af coronapassets varighed ramme mere end 500.000 danskere, der er vaccineret for mindst fem måneder siden, men som altså endnu ikke har fået bestilt tid til vaccination.

af

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen