SSI: Vi bevæger os mod influenza-lignende mønster

På trods af udbredt samfundssmitte er coronapandemien og håndteringen af den på vej over i et mønster, vi kender fra influenza, siger Statens Serum Institut.

Artiklens øverste billede
Faglig direktør i Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, forklarer, at coronapandemien og håndteringen af den bevæger sig mod et influenzalignende mønster. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det taler Danmark om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Udsatte og sårbare borgere i Danmark skal tilbydes et fjerde stik med coronavaccinen.

Det fremlagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på onsdagens pressemøde.

Og det er der ræson i, lyder vurderingen fra Tyra Grove Krause, der er faglig direktør i Statens Serum Institut, til TV2.

Men på trods af behovet for at beskytte de sårbare med en fjerde vaccination og den seneste tids buldrende smittetal, så er pandemien ved at udvikle sig til en form, der minder om det, vi kender fra influenza, lyder vurderingen.

»Det er rigtigt, vi bevæger os sådan mere hen imod et influenzalignende mønster, hvor strategien vil være den samme. Vi kan ikke forhindre smitte i befolkningen, men vi kan sørge for at beskytte de allermest udsatte mod at blive alvorligt syge,« siger hun til TV2.

Gårsdagens smittetal lå på over 24.000 nye tilfælde af coronasmitte, og i denne uge krøb det samlede smittetal under pandemien op over én million.

sbl

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen