Rekordmange frivillige danskere hjælper dyr i nød

I 2021 var der knap 800 frivillige familier, der åbnede deres hjem for dyr i nød.

Artiklens øverste billede
Det kan være et stort arbejde at være frivillig familie, der åbner hjemmet for dyr i nød. Her ses en flaskekilling, som bliver fodret hver tredje time for at overleve. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses internater boomer med dyr. År efter år stiger antallet af dyr som har brug for hjælp i Danmark og internaternes personale løber stærkt som aldrig før. En del af de dyr som kommer ind på internaterne, er slet ikke gamle nok til at komme ud i et nyt hjem, og kapaciteten er derfor presset.

Der er ikke ressourcer til at passe alle de dyr på internaterne, så derfor får vi hjælp af frivillige danskere.

Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse

»En kattekilling skal være minimum 12 uger, før den kan komme ud til sit nye hjem, og hvis vi engang i mellem har hundehvalpe, skal disse være minimum 8 uger, før de er klar til at rejse i nyt hjem. Der er ikke ressourcer til at passe alle de dyr på internaterne, så derfor får vi hjælp af frivillige danskere,« fortæller Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

9 ud af 10 internater under Dyrenes Beskyttelse får hjælp af frivillige plejefamilier, som står klar til at åbne deres hjem for katte, killinger, hunde og kaniner. Indimellem har et marsvin med unger også været ude i pleje. Knap 800 familier stod klar til at hjælpe i 2021.

Uvurderlig hjælp

Særligt killingerne fylder meget og i 2021 var over 4000 katte og killinger i pleje ved en frivillig plejefamilie. Det var alt fra helt nyfødte, moderløse killinger til missemødre med egne killinger der blev passet af danskerne.

»Det er en uvurderlig hjælp vi får af de frivillige plejeforældre. Vi har simpelthen ikke fysisk kapacitet til de mange dyr, der har brug for hjælp, og derfor er vores plejefamilier så vigtig en del af vores kapacitet og beredskab,« fortæller Jens Jokumsen.

Ud over katte og killinger har lidt over 100 andre dyr været i pleje. De andre dyr tæller typisk hunde, kaniner og enkelte marsvin.

»Hvis vi ikke havde det her beredskab af frivillige, ville vi ikke have mulighed for at hjælpe eksempelvis de knap 900 flaskekillinger, som alle er blevet flasket op i hånden. Det hjælper vores plejefamilier med. Ud over det så sørger de for en uvurderlig socialisering af vores dyr, således at når de kommer tilbage til internaterne er de vant til mennesker, børn, andre dyr, kaffemaskiner, støvsugere og andre normale ting i et hjem. De er med andre ord meget mere klar til deres nye hjem, efter de har været i pleje,« fortæller Jens Jokumsen.

Forventer endnu et rekordår

Antallet af dyr på internaterne bliver ved med at stige, år efter år. Dermed er antallet af plejefamilier også stigende, og Dyrenes Beskyttelse regner med, at 2022 også kommer til at slå rekord.

Fra 2019-2021 er antallet af plejefamilier steget med 16 procent. Dyrenes Beskyttelse håber selvfølgelig, at danskerne står klar igen, når sæsonen begynder i løbet af marts måned.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.