Ingen skolelukninger endnu: Staten skifter strategi om lukning af smitteramte skoler

Styrelsen for Patientsikkerhed har skiftet strategi og er mere tilbageholdende med at lukke skoler ved smitteudbrud, fordi vi står i en anden situation. Nu skal vi ikke længere tænke corona, siger skoledernes formand.

Artiklens øverste billede
Der vil kun undtagelsesvist blive udstedt påbud om at lukke skoler ved smitteudbrud, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed. Arkivfoto: Ernst van Norde.

Det taler Danmark om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

I november og december nærmest lukkede skolerne på stribe og smitteramte klasser blev sendt hjem. I de første uger af 2022 er ikke en eneste skole lukket, for stigende coronasmitte er ikke længere begrundelse nok til at sende eleverne hjem.

Sundhedsmyndighederne har netop skiftet strategi over for folkeskolerne.

Det skriver Folkeskolen.dk.

Til mediet siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, at styrelsen fortsat kan udstede påbud om midlertidige skolelukninger, men kun vil gøre det »undtagelsesvist«, fordi vi nu »står et andet sted, end vi gjorde for et år siden«.

»Mange elever på skolerne er vaccinerede, de testes jævnligt, og så ser vi, at Omikron-varianten giver mildere symptomer hos langt de fleste. Vi skal altid anvende det mindst indgribende og mest skånsomme middel, og vi har et hensyn at tage i forhold til børnenes trivsel og undervisning,« skriver hun i en mail til Folkeskolen.dk.

Torsdag eftermiddag blev formanden for Skolelederforeningen Claus Hjortdal informeret om den nye strategi på et møde med Børne- og Undervisningsministeriet og sundhedsmyndighederne.

»Lige nu sammenligner man altså corona med almindelig sygdom. Og det gør jo bare, at vi ude på skolerne skal til at tænke, som vi plejer. Vi skal lade være med at tænke det her som corona,« siger formanden til Folkeskolen.dk.

Torsdag gik Statens Serum Instituts faglige direktør Tyra Grove Krause ud og forklarede, at coronapandemien bevæger sig over i et mere influenzalignende mønster - og det får altså også betydning for skolelukningerne.

sbl

Læs også

Del artiklen