Svimlende millionbeløb kan redde forurenet sø

Rådgivningsvirksomheden Rambøll er kommet op med en løsning, der kan fjerne forureningen fra Grindsted Engsø. Det koster dog en decideret formue, hvis projektet skal realiseres.

Artiklens øverste billede
Skal den kviksølvholdige slam på bunden af Grindsted Engsø fjernes … ja, så vil det koste i omegnen af 57 millioner kroner. Et svimlende millionbeløb. Men det er altså prisen, der skal betales, hvis borgerne i Grindsted i fremtiden skal kunne bade og sejle på søen. Arkivfoto. (Danisco, tidligere Grindstedværket)

Det taler Danmark om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Skal den kviksølvholdige slam på bunden af Grindsted Engsø fjernes ... ja, så vil det koste i omegnen af 57 millioner kroner. Et svimlende millionbeløb. Men det er altså prisen, der skal betales, hvis borgerne i Grindsted i fremtiden skal kunne bade og sejle på søen.

Det melder DR.

Det er rådgivningsvirksomheden Rambøll, der har undersøgt tre mulige måder at fjerne slammet på. Og her peger Rambøll altså på en løsning, hvor slammet suges op fra bunden og fjernes.

Til DR siger borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank (V):

»Nu har vi en viden, vi kan arbejde videre med i forhold til regionen og staten. Men også i forhold til at sætte en proces i gang, hvis det er det, man ønsker,« siger Stephanie Storbank.

Til TV SYD slår borgmesteren dog også fast, at prisen er temmelig høj, og at det ikke bare sådan lige er millioner, man kan finde frem med et snuptag.

»Prisen er høj i forhold til vores anlægsramme. Hvis vi skal finde 57 mio. kroner, så skal vi udskyde nogle andre byggerier,« siger Stephanie Storbank.

I Billund Kommune er der nedsat en styregruppe, der udelukkende beskæftiger sig med forurening fra Grindstedværket, som altså også er skyld i forureningen i Grindsted Engsø.

Borgmester Stephanie Storbank tilføjer, at kommunen er i tæt samarbejde med Region Syddanmark.

Læs også

Del artiklen