Politikere kritiserer Forsvaret i skarpe vendinger efter opsigtsvækkende beslutning: »Det er vaccinetvang«

Det kan ifølge B.T. få ansættelsesretlige konsekvenser for Søværnets sejlende personel, hvis de ikke er vaccineret mod coronavirus. Og det møder kritik fra politikere på Christiansborg.

Artiklens øverste billede
I Søværnet stiller man som krav til det sejlende personel, at man skal kunne fremvise et gyldigt coronapas. Men et gyldigt coronapas kan hos Søværnet dog kun opnås, hvis man er vaccineret. Og møder kritik på Christiansborg. Foto: Jens Dresling

Det taler Danmark om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

I Søværnet stiller man som krav til det sejlende personel, at man skal kunne fremvise et gyldigt coronapas. Men et gyldigt coronapas kan hos Søværnet kun opnås, hvis man er vaccineret. Det afslører B.T. på baggrund af en aktindsigt hos Forsvaret.

Hvis det sejlende personel derimod ikke kan fremvise gyldigt coronapas, kan det omvendt få ansættelsesretlige konsekvenser.

Et opsigtsvækkende tiltag, der møder skarp kritik fra sundhedsordfører for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen.

»Det er vaccinetvang, og det står der i epidemiloven, vi ikke har,« siger Lars Boje Mathiesen til B.T.

»Der er ikke noget proportionalitet i at sætte krav om, at man kan blive fyret for ikke at være vaccineret, og det er på ingen måde rimeligt, at man skal tvinges til det, fordi man har valgt at arbejde for staten,« siger han.

Lars Boje Mathiesen agter derfor at sagen op med den ansvarlige minister på området, melder avisen.

Også sundhedsordfører for Enhedslisten, Peder Hvelplund, samt sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt, stiller sig kritiske overfor Forsvarets beslutning.

Peder Hvelplund mener, at Forsvaret må komme op med en praktisk løsning, så det sejlende personel også kan blive testet, så længe der er krav om coronapas.

af

Læs også

Del artiklen