Søndag udløber tusindvis af coronapas på grund af regelændring

Søndag bliver reglerne for coronapasset ændret.

Artiklens øverste billede
Søndag bliver reglerne for coronapasset ændret. Og tusindvis af danskere kan nu blot konstatere, at deres coronapas ikke længere er gyldigt. Foto: Thomas Borberg

Søndag bliver reglerne for coronapasset ændret. Tusindvis af danskere kan nu blot konstatere, at deres coronapas ikke længere er gyldigt.

Det sker, fordi Folketingets Epidemiudvalg onsdag besluttede sig for at forkorte gyldigheden af coronapasset til fem måneder for dem, der fortsat mangler at få tredje vaccine-stik – eller dem, som har haft et gyldigt coronapas som tidligere smittet.

Onsdag, hvor ændringen af coronapasset blev annonceret, kunne en række medier – heriblandt TV 2 – berette, at det ville gå ud over godt 500.000 danskere, der altså fortsat ikke har taget imod et tredje vaccine-stik, og som er blevet vaccineret for mindst fem måneder siden.

Søndag melder Ritzau ifølge TV 2, at der dog gælder særlige regler for personer under 18 år.

De 15 til 17-årige har stadig et gyldigt coronapas, hvis de har fået to stik, mens børn fra 14 år og nedefter slet ikke behøver at fremvise et gyldigt coronapas. Et tredje vaccinestik mod corona er nemlig endnu ikke blevet godkendt til personer under 18 år.

Man kan stadig også opnå et gyldigt coronapas, hvis man tester negativ.

Med en såkaldt pcr-test – den, hvor man podes i svælget – vil passet gælde i 72 timer fra test-tidspunktet. Men er der tale om en kviktest, vil passet dog kun gælde i 48 timer.

Kulturlivet genåbner

Søndag den 16. januar er også dagen, hvor en række kulturinstitutioner såsom højskoler, biografer og teatre atter kan slå dørene op. Der kan dog kun genåbnes med et krav om coronapas og mundbind eller visir.

Og så er det ikke tilladt at stå op som publikum eller gæst på de førnævnte steder.

Epidemikommissionen har dog også anbefalet, at en række restriktioner fortsat skal gælde til den 31. januar. Det betyder, at bl.a. diskoteker og natklubber fortsat skal holde lukket.

Der er også stadig restriktioner i forhold til serveringsstederne, der fortsat skal lukke for udskænkning klokken 22, mens sidste gæst skal have forladt beværtningen senest klokken 23.

Fra søndag må der nu være 1.500 samlet til koncerter og håndbold. Et flertal uden om regeringen har nemlig presset forsamlingsloftet til indendørs arrangementer i kulturlivet op til 1.500. Regeringen ønskede ellers som udgangspunkt et forsamlingsloft på 500.

I første omgang havde Epidemikommissionen dog blot anbefalet et forsamlingsloft på i alt 350.

af

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.