»Så blev det min tur«: Thulesen-Dahl testet positiv kort før formandsvalg:

Den afgående formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen-Dahl, er blevet smittet med coronavirus, knap en uge inden formandsvalg i partiet.

Artiklens øverste billede
Den afgående formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen-Dahl, er blevet smittet coronavirus, blot seks dage inden partiets skæbnesvangre formandsvalg. Arkivfoto: Jens Dresling.

Søndag er skæbnedag for Dansk Folkeparti, når partiet på et ekstraordinært årsmøde skal vælge den nye formand, der skal overtage tøjlerne.

Afgående formand Kristian Thulesen-Dahl kunne så mandag meddele på Facebook, at han er testet positiv for coronavirus her seks dage før det skæbnesvangre formandsvalg.

»Så blev det min tur Jeg er smittet med corona. Fik symptomer i weekenden og blev testet i dag. Den er positiv,« skriver den afgående formand.

Kristian Thulesen-Dahl skriver selv, at han efter omstændighederne har det godt, men også, at den positive test selvfølgelig vil »påvirke ugens gang«. Hvorvidt det vil forhindre ham i at deltage på det ekstraordinære landsmøde søndag den 23. er endnu uvist.

»Og så tager jeg en dag ad gangen. Foreløbig skinner solen her over det midtjyske - og så ses vi udenfor, når jeg er ude af selvisolationen igen,« slutter han.

Formandsvalget er kulminationen på flere års vælgerlussinger ved både Folketings- og kommunalvalg, og resultatet ved sidstnævnte var det, der fik partiformand Kristian Thulesen-Dahl til at trække sig og indstille til et nyt formandsvalg. Efterfølgende har det ikke skortet med historier om en tydelig splittelse i Dansk Folkeparti med flere fløje, der har forskellige ønsker for fremtidens retning - konkretiseret gennem formandsopgøret.

I sidste uge gik flere partimedlemmer ud og truede med exit, hvis Messerschmidt blev formand, og tegnede dermed et billede af et parti i splittelse.

Kandidaterne til formandsposten i Dansk Folkeparti er nuværende næstformand Morten Messerschmidt, tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen, hovedbestyrelsesmedlem Merete Dea Larsen og medlem af Hjørring Kommunes byråd Erik Høgh-Sørensen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

sbl

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.