Arbejdspladser ramt af stort sygefravær: Eksperter støtter kortere coronaisolation
Ifølge Dansk Industri er der 70 procent mere sygefravær i øjeblikket end normalt for denne årstid, og flere eksperter bakker op om politisk forslag om at forkorte coronaisolationen.

De danske arbejdspladser er i øjeblikket hårdt ramt af sygefravær som følge af coronavirus og reglerne om selvisolation.
En undersøgelse fra Dansk Industri viser, at der i øjeblikket er 70 procent mere sygefravær end normalt på denne årstid, og det har fået erhvervslivet og flere borgerlige partier til at efterspørge en gentænkning af isolationsreglerne.
Det skriver TV2.
Mange virksomheder oplever at have medarbejdere i karantæne, som ikke har symptomer, men arbejder inden for brancher, hvor hjemmearbejde er vanskeligt, forklarer Henriette Søloft, vicedirektør i Dansk Industri til TV2.
»Det, tror jeg, vi alle sammen kender masser af eksempler på. Vi har dagligt kolleger, der er sygemeldte, og som ikke har nogen symptomer, men som er nødt til sidde derhjemme og følge isolationsreglerne,« siger hun.
Eksperter bakker op
Kortere isolation efter coronasygdom bakkes i dag op af flere eksperter.
Blandt andet Eskild Petersen, professor emeritus i infektionssygdomme ved Aarhus Universitet, der kalder det »en god idé« at forkorte isolationsperioden fra de gældende ti dage ned til fem eller helt ned til tre dage, hvis man ikke har symptomer og kan fremvise to negative lyntest-resultater inden for 12 timer, siger han til mediet.
Han bakkes op af Flemming Konradsen, professor i global sundhed ved Københavns Universitet.
»Jeg tror, det vil give mening at ændre isolationsperioden og så målrette testindsatsen mod de arbejdspladser, hvor man arbejder med sårbare borgere,« siger han til TV2.
Dagtilbud opfordrer forældre til at holde børn hjemme
Også på dagtilbudsområdet er man hårdt ramt af sygefravær. En opgørelse fra BUPL viser, at 80 procent af lederne i landets daginstitutioner har inden for den seneste uge haft medarbejdere, som ikke kunne møde på arbejde, fordi de selv var smittet med corona eller var nærkontakt.
Knap en tredjedel af alle lederne har måttet opfordre forældrene til at holde børn hjemme eller hente dem tidligt, for at få vagtplanerne til at gå op, skriver BUPL.
sbl