Hele 8 Høgh søstre: De tre små runder de 50 søndag

Det er unikt, at der i en familie er hele otte søstre og ikke en eneste søn. Det er tilfældet med familien Høgh, hvor det fædrene ophav var borgmester i Rosenholm Kommune 1982-1986.

Artiklens øverste billede
Otte piger høj - mon andre familier i Danmark kan præsentere en søskendeflok på otte piger, der søndag kan fejre, at de tre små fylder 50. Tilsendt foto

Else Marie Høgh, 60, tidligere byrådsmedlem i Syddjurs, er ældste pige i den store kurv af søskende, som blev parret Ellen og Niels Høgh til del.

Hele otte piger sørgede parret for at bringe til verden.

Mor var bange for, at hun ikke kunne kende forskel på dem, så hun satte et bånd omkring deres små håndled: Lisbeth var rød, Inger blå og Kirsten gul.

Else Marie Høgh

Niels Høgh var i perioden 1982-1986 Venstre borgmester i Rosenholm Kommune. Han var mangeårig landmand og drev Vestergården i Karlby i en lang årrække.

Festdag

Søndag 23. januar er en af mange festdage hos familien Høgh. Her kan de tre små i flokken, Lisbeth, Inger og Kirsten, nemlig fejre 50 års fødselsdag.

Trioen fejrede det runde hjørne lørdag aften sammen med deres fem andre søstre og familie.

Et kært minde fra de små år. Når høsten var veloverstået på Vestergården, fik pigerne lov til at mæske sig med sodavand og flødeboller ad libitum, og den konkurrence deltog alle i med velbehag. Tilsendt foto

Små piger

»Vi var 5 piger i forvejen fra 1 - 10 år. Vores mor og far ville så gerne, at vi skulle have en lillebror, men det blev trillingesøstre i stedet for. Og på helt naturlig vis,« fortæller ældste i flokken, Else Marie Høgh.

De kom til verden på Stiftelsen i Århus. For Ellen Høgh var det meget afgørende, at de blev født samme dag, og det løfte holdt den stolte mor.

Tvillingerne blev født ca. kl. 00:05, kl. 00:08 og kl. 00:12 23. januar.

»De var bare meget små piger, men helt velskabte på henholdsvis ca. 1200, 1400 og 1600 gram. Da de var så små, så måtte de ikke komme med hjem på Vestergården,« fortæller Else Marie Høgh.

De skulle op og veje 2500 gram.

»Min mor og far kunne kun se på dem via en vinduesrude ind til baby-afdelingen og de måtte slet ikke holde dem, før de måtte komme med hjem,« fortæller den stolte søster.

Efter to måneder på Stiftelsen fik Else Marie Høgh, der var ti år dengang, lov til at komme med ud at hente dem, og det husker hun tilbage på med stolthed.

»Mor var bange for, at hun ikke kunne kende forskel på dem, så hun satte et bånd omkring deres små håndled: Lisbeth var rød, Inger blå og Kirsten gul.«

Far i politik

De tre pigers ankomst var også indirekte anledning til, at manden i huset, Niels Høgh, gik ind i lokalpolitik.

»Vores far gik ind i politik i Rosenholm Kommune, da han spurgte kommunen om ikke han kunne få »hjælp til en ung pige i huset«. Svaret var: »Nej, men han kunne få friplads til alle 3 i dagpleje.«. Det blev han lidt sur over og tænkte, at det måtte han kunne være med til at ændre på, og det blev hans start i politik,« siger Else Marie Høgh.

De små søstre kom hurtigt efter det, og de har fulgtes i tykt og tyndt siden.

»Vores far kaldte os ’knejterne’, når vi tog en hurtig slåskamp eller drillede hinanden, som søskende nu gør,« husker Else Marie Høgh.

I dag arbejder Lisbeth hos Syddjurs Kommune, Inger er salgskonsulent hos OK og Kirsten (eller Kisser) arbejder som indkøbsassistent hos Kvadrat i Ebeltoft.

»Fantastisk at have stor en familie - jeg er stadigvæk en meget stolt storesøster,« siger en glad ældste pige i flokken.

De øvrige i pigeflokken er: Lene, 57, Søs, 55, Anne Mette 53 og Birthe, 51 (fylder 52 år 4. februar).

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.