3F-formand er fortid: Trækker sig efter sag om dobbeltliv med flere kvinder

Per Christensen går af som formand for fagforbundet 3F efter B.T. før weekenden afslørede, at han i årevis har levet et dobbeltliv i forhold med flere kvinder samtidig.

Artiklens øverste billede
Forbundsformand Per Christensen skyder 3F's landsdækkende kampagne for ”Godt arbejde” i gang på Nørreport Station i København. En flok aktive medlemmer af 3F vil sammen med forbundsformanden på S-togsstationen uddele materiale til myldretidspassagerne og gå i dialog med dem, der har tid og lyst.

Landets største fagforening, 3F, må på jagt efter en ny formand. Det står klart, efter at den nuværende formand Per Christensen tirsdag trækker sig fra posten.

I en pressemeddelelse udmelder 3F, at ledelsen og Per Christensen selv er nået til enighed om en aftale, hvor Per Christensen fratræder sin stilling som formand - en stilling, han har haft i otte år.

Næstformand Tina Christensen udtaler i pressemeddelelsen:

»Der er i den seneste tid sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F’s formand. Der skal altid være endda meget stor tillid til personen i spidsen for vores fællesskab, og derfor er både vi og Per Christensen af den opfattelse, at det er bedst for 3F og vores medlemmer, at han nu stopper.«

B.T.-afsløringer fik sagen til at rulle

Historien, der er endt med Per Christensens afgang, rullede fredag, da B.T. afslørede, at fagforeningsbossen i flere år havde levet et dobbeltliv med forhold til flere kvinder samtidig.

I B.T. har der samtidig været sået tvivl om, hvorvidt fagforeningschefen har benyttet sin position i 3F til at dække over sit bedrag. Ifølge mediet har Per Christensen i mindst et tilfælde benyttet en lejlighed, der ellers stod til rådighed for »værdigt trængende chauffører«.

En kvinde, som Per Christensen tidligere har haft et forhold til, har også hævdet, at hun er blevet kontaktet af 3Fs advokat.

Selv har Per Christensen erkendt bedraget over for kvinderne på Facebook i flere opslag.

»Men jeg har såret og svigtet kvinder, som jeg elskede, og deres familier. Jeg angrer dybt at jeg lod mit svigt og løgnene komme så langt ud som jeg gjorde. Jeg er meget ked af og kan se at jeg har forvoldt meget smerte og vrede hos mennesker, der stod mig allernærmest,« har han blandt andet skrevet.

Fagforeningsbossen har holdt fast i, at hans private affærer ikke har påvirket hans arbejde eller funktion som leder i fagorganisationen. Nu er sagen dog endt med at koste ham formandsposten.

Næstformand i 3F, Tina Christensen slutter i pressemeddelelsen med at rette en tak mod Per Christensens indsats.

»Vi skylder Per Christensen en meget stor tak for hans engagement og de mange sejre, han har været hovedmanden bag. Per har i næsten 40 år været en stærk og meget dygtig tillidsvalgt, der har været populær og vellidt blandt både de 265.000 kolleger og samarbejdspartnere.«

sbl

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.