Painters Yarn: »Min passion er helt klart farver«

Joan Boesen er ud af en maler-familie og har fundet sin niche med håndfarvet garn

Artiklens øverste billede
Joan Boesen håndfarver små portioner af lækre garner i skønne farver alt efter humør, inspiration og kunders ønsker. Foto: Anette Bonde.

»Det er vigtigt at vi bruger farver, for vi ser alle kønnere og smukkere ud, når vi bruger farver. Og vi bliver gladere.«

Jeg er selv meget farveglad, og for mig er det ligegyldigt om jeg farver garn eller blander maling. Min passion er helt klart farver.

Joan Boesen, Painter’s Yarn

Joan Boesen, Painter’s Yarn, arbejder med farver dagen lang i sit mikrofarveri i Ry. Her håndfarver hun små portioner af lækre garner i skønne farver alt efter humør, inspiration og kunders ønsker.

»Jeg er selv meget farveglad, og for mig er det ligegyldigt om jeg farver garn eller blander maling. Min passion er helt klart farver.«

Generationer med maling

Joan Boesen er ud af et gammelt malerfirma gennem mange generationer i Ry . Hendes brødre er også malere og selv stod hun i 29 år for den familieejede butik Flügger Farver i Ry. For nogle år siden begyndte hun at farve garn i sin fritid, og i 2016 startede hun sit firma op hjemme i privaten og farvede i garagen.

Det voksede støt og roligt, og under coronakrisen, hvor en ny strikkebølge for alvor øgede efterspørgslen, måtte hun til sidst vælge: maling eller garn.

»Jeg valgte garnet - det var sjovest.«

Med fuld opbakning og i fuld forståelse med familien lukkede Flügger Farver i foråret 2021, og i juni samme år åbnede Joan Boesen sin webshop og sit showroom på Brunhøjvej 8 i Ry.

I dag sælger hun garn til hele verden, men primært i Danmark. Hun har dog en fast kunde i Sydkorea, der vender tilbage gang på gang, og også Europa, USA og Australien har opdaget hendes webshop.

Til strikkefestival

Ind imellem tager Joan Boesen sammen med sin mand og nogle gange også en eller begge døtre til strikkefestival med bilen læsset med garn. Det skaber også kolorit på tilværelsen.

»Det er helt fantastisk, virkelig sjovt. Strikkere går ikke hjem, de kommer gerne nogle stykker sammen eller en hel flok, og slår sig ned i loungeområder hvor de hygger sig, snakker, strikker og inspirerer hinanden, og får en dag ud af det.«

Her i foråret venter strikkefestivaler i Horsens, Vejle og Saltum, og til efteråret sætter familien Boesen kursen mod endnu flere rundt om i landet.

Har blik for farver

Alt garnet er i animalske fibre. Der er uld fra mange forskellige fåreracer, og så er der mohair, alpaca, silke og yak.

Kommer kan ind i Painter’s Yarns showroom og skal vælge garn og farve, hjælper Joan Boesen gerne. Hun har blik for at se, hvilke farver, der klæder folk, og der er desuden modeller i forskellige farver, som kunderne kan prøve.

»Det er sjovt tit at se en udvikling, hvor forsigtige kunder bliver mere og mere modige, når de har strikket i nogen tid. Smukke farver klæder tøj og mennesker, og gør os allesammen gladere.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.