Ry Feriepark er ikke skidt for trafikken på Klostervej - tværtimod

En ny analyse fra Rambøll konkluderer, at Ry Feriepark ikke vel øge trafikbelastningen på klostervej. Til gengæld vil ferieparken mindske genen fra turisttrafikken betydeligt.

Artiklens øverste billede
Konklusionerne i analysen fra Rambøll blev mødt med skepsis af deltagerne på borgermødet torsdag ved Holmens Camping i Ry. Foto: Per Bille

I en ny analyse konkluderer konsulentvirksomheden Rambøll på baggrund af oplysninger fra Holmens Camping, dispositionsforslaget fra Landal Greenpark og trafiktællinger fra Skanderborg Kommune, at en omdannelse af Holmens Camping til Ry Feriepark ikke vil give mere trafik på Klostervej.

Samtidig konkluderes det i rapporten, at turisttrafikkens genevirkning for borgerne i området og langs Klostervej vil blive væsentlig mindre, fordi trafikken med campingvogne reduceres markant.

I forbindelse med udarbejdelsen af rapporten har Rambøll taget udgangspunkt i de eksisterende forhold og den forventede turgenerering både i og udenfor højsæson.

Tung trafik mindskes

Analysen viser, at Holmens camping i højsæsonen genrerer 397 ture om dagen og i lavsæsonen 244 ture om dagen, mens Ry Feriepark forventes at generere 402 ture om dagen i højsæsonen og 210 ture om dagen i lavsæsonen.

»Ry Feriepark vil samlet set genere det samme antal eller lidt færre ture pr. dag i både højsæson og uden for højsæson. Dette er tilfældet på trods af, at det i beregningerne er forudsat, at gæsterne i ferieparken foretager væsentligt flere ture (4,5 ture/dag svarende til et parcelhus) om dagen end campingpladsens gæster. Derudover forventes der også flere endagsbesøgende med aktiviteter i relation til Gudenåen ved realisering af Ry Feriepark,« konkluderer Rambøll.

Analysen anbefaler samtidig, at trafik-sanere Klostervej for eksempel ved at lave vejen om til en 2-minus-1-vej, hvor der er én vejbane og bred vejkant i begge sider, samt sætte hastigheden ned til 40 km. i timen på hele strækningen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.