Ingen nybyg og tilbyg til idrætshaller ifølge KFU

Kultur- og fritidsudvalget har lavet en prioritering af 3 mio. kroner til idrætshallerne i Norddjurs

Artiklens øverste billede
Nørager B sikrede sig i foråret oprykning til 3. division håndbold. Arkivfoto Janne Fisker Jensen.

I budget 2022-2025 er der afsat en pulje til halinvesteringer med 3 mio. kroner i 2022 og 4 mio. årligt i 2023 og 2024. Der var i år kommet ansøgninger for knap 8 mio. kroner, og medlemmerne af Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) måtte derfor udelade en del af ønskerne, da de behandlede punktet på det seneste møde.

Udvalget valgte at prioritere forbedringer i hallerne samt indendørs og udendørs renovering. Alle anlægsarbejder, både nybyg og tilbyg, blev skudt til hjørne, som man siger, og udvalget anbefaler at de kommer med i årets budgetdrøftelser.

Ifølge referatet har udvalget overvejende vægtet en nedbringelse af kommunens klimaaftryk og nedbringelse af varige driftsomkostninger. Det bemærkes desuden, at det i forbindelse med ansøgninger om tilskud til nybyg/tilbyg kan være hensigtsmæssigt at søge driftssamarbejder med naboklubber.

KFU’s indstilling sendes videre til behandling i økonomiudvalg og kommunalbestyrelse, hvor den endelige beslutning træffes.

Forbedringer og renovering

KFU indstillede, at følgende forbedringer skulle støttes: Nørager multihal: LED lys i multihal og klubhus, Grenaa Sejlklub: Renovering af baderum, Grenaa Idrætscenter: Optimering af banelys på stadion, Auning Idræts- og Kulturcenter: Udskiftning af ventilationsanlæg i Auning Svømmehal, Øster Alling Idrætsforening: Opsætning af troldtekloft i klubhus, Ørum Aktiv Center: udskiftning af belysning i hal til LED, Åstrup Fritidscenter: udvidelse og lovliggørelse af kiosk/køkken, Norddjurs Goldklub: Fast gulv i maskinhal, Grenaa Golfklub: Udskiftning af tag på Greenkepergård, Ørum Aktiv Center: Ny udendørs facadebeklædning, og Allingåbro Idrætshal: Renovering af forgang og renovering af mellemgang og opretning af gulve i cafeteria

Et par investeringer til gennemførsel af nye aktiviteter fik også KFU’s grønne stempel: Grenaa Svømmeklub: Nye startskamler til svømmehallen, og Nørre Djurs Hallen: Etablering af basketbane i fuld størrelse.

Nybyg udskydes

Som nævnt indstillede KFU at lade en række anlægsarbejder indgå i dette års budgetforhandlinger og at de ligeledes behandles i udvalgets egen budgetdrøftelse. Det drejer sig om:

En udbygning af Nørager Multihal til en Hel hal (projekt: 3,5 mio. kroner, ansøgt 1,25 mio), Motionsrum i Nørre Djurs Hallen (projekt: 2,35 mio., ansøgt 1 mio), Bevægelseslokale i Åstrup Fritidscenter (projekt 3 mio., ansøgt 500.000), Projektering af ombygning i Auning Idræts- og Kulturcenter (projekt: 500.000, ansøgt 500.000.)

Skuffelse

Det er en temmelig slukøret Gert Johnsen, formand for Multihallen i Nørager, som Lokalavisen træffer efter udvalgsbehandlingen. Han ærgrer sig over, at byens damehold i håndbold, der i foråret sikrede sig oprykning til 3. division, stadig skal spille på udebane i Auning.

»Vi havde håbet på, at de kunne spille i Nørager. Vi kan dog sige med god samvittighed, at vi har gjort alt hvad vi kunne for at få Nørager med.«

Han undrer sig over, at alle klubber i Norddjurs skal sende ansøgninger ind, som man på forhånd har vidst ikke kunne lade sig gøre.

»Vi har brugt en bunke krudt på det. Dette er vist nummer 10 ansøgning, vi har sendt for at få lavet en hel hal.«

Alene i år har halbestyrelsen sendt to ansøgninger vedrørende samme byggeri, endda på opfordring, fortæller Gert Johnsen. Først af politikerne 1. januar, og og dernæst til den strategiske pulje til haller. Han satser på, at man ikke skal lave endnu en ny ansøgning til budgettet, men at den nyligt afsendte indgår automatisk.

Hvis Hel Hal i Nørager kommer med i næste års budget, skal halbestyrelsen hurtigt i gang med at søge fonde.

»Og med lidt held har vi en hal i slutningen af 2023.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.