Kødfri festival har mødt massiv kritik: Nu løfter Northside sløret for plantebaseret madplakat

Kødløs madplakat til Northside 2022 er serveret.

Artiklens øverste billede
Spiselauget Kolo er at finde på årets Northside Festival. Foto: Regine Vilhelmsborg

Om godt og vel i måned vender den aarhusianske musikfestival Northside tilbage i nye rammer. Både hvad angår festivalplads og madboder.

Ådalen er skiftet ud med den større festivalplads i Eskelunden, og som festivalen tilbage i oktober kunne annoncere, så bliver madboderne plantebaserede og 100 procent økologiske.

En nyhed, der ikke blev modtaget udpræget positivt, og hvor kommentarsporene på Facebook blandt andet blev fyldt med meldinger som:

»Jøsses en gang ævl! Ingen normale vil da undvære okse/svin«.

»Flaskevand og tudekiks. De skal vel være glade, hvis der dukker 200 mennesker op« og »De er rablende. Boykot lortet,« ifølge Politiken.

Over de seneste måneder har Northside i samarbejde med sine stadepladsholdere udviklet koncepter, der kan inspirere og udfordre gæsternes madoplevelser, og nu løftes sløret så for, hvilke madboder, man som gæst på NorthSide kan gå på opdagelse i i løbet af de tre dage.

Blandt de mest kendte madboder finder gæsterne i år restauranter som Gorms Pizza, Meyers, OliOli, GRØDog Letz Sushi, som vil diske op med alt fra bowls og vegetar sushi til svampebygotto, curry-retter, daal og pizzaklappere.

Flere boder kommer også til at nytænke festivalklassikerne. For eksempel vil koncepter som Eden Jaxx, Umami Burger og VeganDottir give deres bud på den plantebaserede burger, mens Rømers Gourmet Hotdogs og DØP – Den Økologiske Pølsemand – viser, at kødfri festival ikke betyder pølsefri festival.

Derudover rykker de to venner Nikolaj Engell-Hansen og Andreas Aarvig aka Pizza Boys deres surdejspizzaer fra Aarhus’ gader ind på festivalpladsen.

Northside har arbejdet tæt sammen med Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, som til sammen står bag Plantebaseret Videnscenter, og initiativet er sat i søen for at gøre det grønnere at gå på festival og tage gæsterne på en smagfuld rejse ind i fremtidens gastronomiske oplevelser.

Sådan ser årets madplakat ud. Pressefoto.

ksa

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.