Kørte rundt til flere skoler: Mand forsøgte at lokke teenagepiger ind i bilen

Onsdag blev fire piger forsøgt lokket ind i en bil af en mand, sandsynligvis samme mand i alle tilfældene. Det lykkedes heldigvis ikke. Politiet er på sagen og har en stærk formodning om, hvem han er.

Artiklens øverste billede
Det lykkedes ikke for manden at lokke pigerne ind i sin bil onsdag i verken Rønde eller Mørke. Politiet har en ret god formodning om, hvem manden er, og så snart de finder ham, vil han blive afhørt i relation til de tre episoder, lyder det fra Østjyllands Politi. Arkivfoto

Østjyllands Politi fik i løbet af onsdag eftermiddag tre anmeldelser om, at en mand havde taget kontakt til unge piger ved henholdsvis Rønde Skole og Mørke Skole.

På baggrund af pigernes forklaringer tyder det på, at der er tale om den samme mand, og Østjyllands Politi har en god formodning om, hvem manden er.

Det er dog endnu ikke lykkedes politiet at pågribe manden i løbet af onsdagen.

På parkeringspladsen

Østjyllands politi fortæller, at første episode foregik ved Rønde Skole i det store spisefrikvarter i tidsrummet mellem kl. 12.00 og kl. 12.30. Her tog manden kontakt til to piger på 15 og 16 år, der gik en tur forbi gymnasiet.

Han spurgte pigerne, om de havde en cigaret, hvilket de afviste. Herefter stillede han flere personlige spørgsmål om deres navne og alder, hvorefter han stoppede op og gik hen og satte sig ind i en bil.

Umiddelbart efter gentog episoden sig, da manden i sin bil kørte op på siden af en 15-årig pige, der var på vej hen til et busstoppested for at tage bussen hjem fra skole. Han blev siddende i bilen, men stillede stort set de samme spørgsmål som til de to andre piger, fortæller Østjyllands Politi.

Manden tilbød også gentagne gange den 15-årige pige et lift, hvilket hun afviste. Til sidst kørte han fra stedet.

Tog et billede

Ifølge Østjyllands Politi kørte manden kørte tilsyneladende direkte mod Mørke, hvor han kl. ca. 12.40 tog kontakt til en 13-årig pige, der stod på parkeringspladsen ved Mørke Skole og ventede på at blive hentet. Pigen så manden køre ind på parkeringspladsen og stige ud af bilen, hvorefter han gik direkte hen til hende og stillede hende flere personlige spørgsmål. Hun bad ham gå væk, hvilket han gjorde.

Den 13-årige pige fik taget et billede af den bil, manden satte sig ind i, og sammenholdt med de forklaringer, de fire piger er kommet med, har politiet en ret god formodning om, hvem manden er. Det lykkedes dog ikke politiet at finde frem til manden i løbet af onsdag, men han vil snarest muligt blive afhørt i relation til de tre episoder, lyder det fra Østjyllands Politi.

Skoleleder på Rønde Skole, Torben Rennum Madsen, ønsker ikke at udtale sig, men kan dog fortælle, at de selvfølgelig har lavet skærpet tilsyn i området omkring skolens parkeringsplads.

»Jeg ved også, at der er blevet sendt en orientering fra Syddjurs Kommune til forældre og medarbejdere.«

I orienteringen står blandt andet, at skolerne taler med børnene, om det der er sket, og hvad de skal gøre, hvis de oplever noget lignende. Desuden opfordres forældrene til også at tage en snak med børnene og til sidst opfordres alle til at tage kontakt til Østjyllands Politi, hvis man har oplevet noget lignende eller ser noget, man finder mistænkeligt.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.