Varsler tæt ferietrafik og køer: Her er det værste tidspunkt du kan køre

Vejdirektoratet forventer kødannelser og forlænget rejsetid særligt på ud- og hjemrejsedagene onsdag den 25. maj og søndag den 29. maj i Kristi himmelfartsferien.

Artiklens øverste billede
Biler i kø på Holbæk-motorvejen. Arkivfoto: Martin Lehmann 

På torsdag er det Kristi himmelfartsdag, og det er for rigtig mange danskere lig med en yderst velkommen, forlænget weekend. Men det kommer også til at betyde masser af trafik.

I hvert fald hvis man spørger Vejdirektoratet. Her forventer man, at mange vil besøge familie og venner, ikke mindst fordi det er sæson for konfirmationer, men mange vil også søge mod sommerhusområder og campingpladser over hele landet. Derfor kan der ifølge direktoratet i perioder være risiko for tæt trafik og forlænget rejsetid på nogle af de mest travle strækninger.

»Det er særligt lige op til Kristi himmelfartsferien, altså onsdag den 25. maj mellem klokken 14.00 og 19.00, at der er stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid. På det tidspunkt vil ferietrafikken nemlig begynde at blande sig med myldretidstrafikken, og så har vi balladen,« siger specialkonsulent Helene Cecilie Kærsgaard fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Vi opfordrer som altid til, at man holder sig orienteret på trafikinfo.dk, så man kan nå at ændre rute eller afrejsetidspunkt, hvis der er sket noget derude. Vi opdaterer løbende om trafiksituationen her og nu.«

Grafik: Vejdirektoratet

Hovedsageligt fra København til Jylland

På selve Kristi himmelfartsdag skal man også være opmærksom på tæt trafik og mindre kødannelser mellem kl. 11 og 14. Både onsdag den 25. maj og Kristi himmelfartsdag den 26. maj vil trafikken hovedsageligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde.

Feriens hjemrejsetrafik forventes at være på sit højeste søndag den 29. maj mellem kl. 12.00 og 16.00, hvor trafikanterne må påregne tæt trafik og risiko for mindre kødannelser fra vest mod øst over E20 Fynske Motorvej og Vestmotorvejen og via rute 21 fra Sjællands Odde mod hovedstadsområdet.

Det er særligt lige op til Kristi himmelfartsferien, altså onsdag den 25. maj mellem klokken 14.00 og 19.00, at der er stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid. På det tidspunkt vil ferietrafikken nemlig begynde at blande sig med myldretidstrafikken, og så har vi balladen.

Helene Cecilie Kærsgaard, specialkonsulent ved Vejdirektoratet

Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum, hvor risikoen for forsinkelser er størst, og i øvrigt sætter god tid af til rejsen.

Øget trafik i sommerhusområderne

Sommerhussæsonen er nu også for alvor i gang, og Vejdirektoratet forventer derfor tæt trafik til og fra de større sommerhusområder. Det gælder især sommerhusområderne langs den jyske vestkyst og i Nordsjælland.

Forvent tæt trafik på de større rejsedage på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen, rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse og rute 21 mod Sjællands Odde.

Og der skal man som altid have for øje, at der altid kan opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er naturligt nok større, når der er mange biler på vejene.

Her anbefaler Vejdirektoratet desuden, at man altid holder sig orienteret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen på trafikinfo.dk og ved at lytte til P4 Trafik.


am

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.