Sidney Lees bror i rørende tale: »Du var - om nogen - noget særligt. Tak, fordi du var dig. Jeg elsker dig. Og jeg savner dig«

Reality-stjernen og tv-personligheden Sidney Lee døde i forrige uge og blev begravet i går. I et Facebook-opslag deler lillebroren Troels nu den tale, som han holdt i kapellet for sin bror.

Artiklens øverste billede
Sidney Lee døde i forrige uge, her er det stadig ikke kommet frem, hvordan reality-stjernen døde. Arkivfoto: Stine Bidstrup

Landets forsider blev 16. maj ryddet, da det kom frem, at reality-stjernen Sidney Lee - med det borgerlige navn Sidney Hassel Hansen - var død i en alder af blot 43 år.

Reality-stjernen blev i offentligheden og gennem en lang række programmer på tv kendt for sit karakteristiske solariebrune look, sit altid bandana-beklædte lange, mørke hår, en særlige ekspertise for videospil kombineret med et distinkt amerikaniseret dansk.

Min storebror har introduceret mig for så mange af de ting, jeg holder af i dag. I de år var han mit frirum fra hverdagen, og jeg elskede det. Elskede ham.

Troels Kjær Trier, lillebror til Sidney Lee.

Men nu giver hans lillebror, Troels Kjær Trier, et dybere indblik i, hvad det er for en mand og bror, som han og danskerne har sagt farvel til. Det gør han i et facebookopslag, hvor han har delt den tale, som han holdt i kapellet for sin storebror, der blev begravet fredag.

Her beskriver han bl.a., hvordan hans storebror allerede fra barns ben skilte sig ud fra mængden:

»Kioskmanden tæt ved vores forældre standsede mig engang foran deres opgang og nærmest forlangte en forklaring, før jeg måtte passere. Hvad var meningen? Hvordan kunne vi være så forskellige? Men der var ingen umiddelbar forklaring. Sådan var han bare skruet sammen. Hvis noget blev for almindeligt, var det kedeligt, og så skulle det væltes. Almindeligheden bød ham simpelthen bare imod,« lød det bl.a. i talen.

Du kan læse hele talen nederst i artiklen.

Inspirationskilden

Troels Kjær Trier fremhæver også, hvordan broren var en inspirationskilde og et »frirum fra hverdagen« i ungdomsårene:

»Min mest dyrebare tid med min storebror var nok i slutningen af 90’erne, inden nogen af os var flyttet hjemmefra. Jeg tilbragte utallige timer på hans værelse, som var plastret til med filmplakater. I det rum var der altid en massiv duft, der kom fra et produkt, som jeg mener var strand-olie eller sådan noget. Han gik dagligt i solarie og lignede - allerede dengang - i perioder en sydeuropæer. I hvert fald ikke en dansker.«

»Min storebror og hans nære veninde Maya lukkede næsten altid op for den unge teenager, som jeg var. Vi spillede videospil, så film, storgrinede til wrestling-kampe og hyggede os ud på de sene nattetimer. Han var som et levende leksikon for Hollywood-film og amerikansk populærkultur og kunne alle detaljer og årstal om diverse udgivelser. Der var nok at lære, nok at blive inspireret af. Min storebror har introduceret mig for så mange af de ting, jeg holder af i dag. I de år var han mit frirum fra hverdagen, og jeg elskede det. Elskede ham.«

Overtog statsministers pressemøde

Troels Kjær Trier afviser også i sin tale en årelang påstand, om at storebroren ikke havde noget talent.

»I en tidsalder, hvor så mange kæmper om opmærksomheden, var det i flere år ham, alle talte om. Hvis han virkelig var så talentløs, hvordan kunne han så have opnået det på egen hånd? Hvor mange kan egentlig sige, at de har overtaget statsministerens pressemøde,« lyder det i talen.

Sidstnævnte episode refererer til, at Lars Løkke Rasmussen tilbage i 2009 på et pressemøde som statsminister, skulle forholde sig til en række spørgsmål om at have fået taget et billede samme med Sidney Lee, efter at de begge havde deltaget i Anders Lunds Madsen ’Det Nye Talkshow’ på DR.

»Da min hustru forleden cyklede forbi en klasse der fejrede sidste skoledag, så hun en gruppe teenagere, der samstemmende var iklædt tanktops og røde bandanaer. Hvem sker det for?« lyder det afslutningsvist i talen og facebook-opslaget:

»Det skete alt sammen for Sidney. Det skete for Søren. Det skete for min storebror. Du var - om nogen - noget særligt. Tak, fordi du var dig. Jeg elsker dig. Og jeg savner dig«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.