»En tragedie for os«: Dansk politihund skuddræbt under forbryderjagt i USA

Politihunden Exo blev skudt og dræbt under jagten på en bevæbnet forbryder i den amerikanske sydstat Mississippi - sidste år løb samme hund rundt i Nordjylland og fik polititræning.

Artiklens øverste billede
Politihunden Exo døde i aktiv tjeneste i den amerikanske sydstatsby Pascagoula torsdag. Sidste år blev den trænet af danske Jesper Andersen i Tylstrup i Nordjylland. Foto: Pascagoula Police Department.

I byen Pascagoula i den amerikanske sydstat Mississippi fik en jagt på en bevæbnet mand, mistænkt for drab, et tragisk udfald for en af afdelingens betjente, politihunden Exo, der blev ramt af skud fra gerningsmanden.

Den belgiske hyrdehund nåede ikke at fylde to år, før den døde af sine kvæstelser på operationsbordet hos en dyrlæge i Mississippi.

Exo blev i løbet af fem måneder af 2021 trænet af Jesper Andersen, som til daglig er hundefører hos Forsvaret på Aalborg Flyvestation og ved siden af er professionel hundetræner i sit firma K9 Life i Tylstrup. I september sidste år solgte han Exo til Pascagoula Police Department. Det skriver Nordjyske.

Exos danske træner, Jesper Andersen, fortæller, at han blev kontaktet af Exos fører, betjenten James Prisock, på Messenger, der meddelte den danske hundetræner, at Exo var død i aktiv tjeneste.

»Han fortalte, at de jagtede den mistænke gennem en skov. Exo havde fået sporet af ham og kom frem til, hvor han gemte sig. Exo bed ham, hvorefter han skød den,« siger Jesper Andersen til avisen.

Ifølge Exos danske træner Jesper Andersen var Exo en ganske særlig hund, da den både var en kærlig familiehund, men så snart den tog i tjeneste blev den en bidsk forbryderfanger. Foto: Pascagoula Police Department.

Ifølge træneren var Exo en ganske særlig hund, da den var en rigtig familiehund uden for tjeneste, men når han kom på arbejde, var han der 100 procent.

Exos heroiske indsats gjorde James Prisock i stand til at få trukket sit tjenestevåben og skyde den eftersøgte, som blev livsfarligt kvæstet og nu får behandling.

Politiafdelingen i sorg

Den amerikanske politiafdeling har på de sociale medier hyldet deres afdøde kollega ved blandt andet at ændre profilbilledet til et af Prisock og Exo, og stationen har delt et opslag om politihundens heroiske endeligt.

»Det er med et tungt hjerte, at vi meddeler, at K9 Officer Exo blev dræbt i aktiv tjeneste i går (torsdag, red.). K9 Exo og hans fører, Officer Prisock var på sporet af en mistænkt, da den mistænkte affyrede skud mod vores betjente og ramte K9 Exo. Han blev hastet til en dyrlæge, hvor han på tragisk vis døde af sine kvæstelser.«

»Vi beder om jeres bønner for hans fører, Officer Prisock og hans familie samt vores afdeling, mens vi sørger over tabet af vores faldne helt, K9 Officer Exo,« skriver politiet på Facebook.

Over for Nordjyske uddyber Officer Prisocks kollega, Darren Versiga:

»Exo var en vidunderlig hund og fantastisk sammen med både børn og voksne. Det er en tragedie for os, at han er død.«

sbl

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.