Melder sig ud af DF: Kristian Thulesen Dahl er fortid i partiet

Efter et stort mandefald og mange spekulationer har tidligere formand i Dansk Folkeparti onsdag eftermiddag meldt klart ud - Kristian Thulesen Dahl er ikke længere en del af Dansk Folkeparti.

Artiklens øverste billede
Den tidligere partiformand Kristian Thulesen Dahl har onsdag annonceret, at han har meldt sig ud af Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Liselotte Sabroe.

I løbet af sidste uge forlod flere prominente profiler det kriseramte Dansk Folkeparti, og midt under mandefaldet spurgte mange: Hvad med Kristian Thulesen Dahl?

Den tidligere næstformand har holdt behørig afstand til partiet den seneste tid - især da han meddelte, at han ikke deltog i DFs valgfest efter folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet 1. juni.

Onsdag eftermiddag satte partiets medstifter og tidligere formand, Kristian Thulesen Dahl, så endelig selv ord på hans fremtid i Dansk Folkepart. I et opslag på Facebook annoncerer han, at han trækker sig fra partiet.

»Den sidste tid har jeg derfor hver eneste dag tænkt, at der måtte være en vej ud af problemerne. At der i partiet pludselig ville komme den eftertanke, der ville skabe mulighed for, at det kunne blive godt igen. Men realiteten er, at det ikke sker. Derimod er der et pres for, at jeg skal tage beslutningen om min fremtid nu. Det italesættes, at partiet først kan komme videre, når jeg er ude,« skriver politikeren blandt andet.

»Og hvis vurderingen er, at den nuværende ledelse ønsker, jeg skal melde mig ud, er det den rigtige beslutning for mig at tage. Uanset hvor smertelig den så er for mig.«

I opslaget fortsætter han med at takke sine partifæller i Dansk Folkeparti og forklarer, at han ikke ønsker at kaste smuds på partiet.

»Jeg ønsker alle i DF - både dem, jeg har været tættest på og dem, der undervejs havde en anden vurdering af, hvad der skulle ske med partiet - god vind fremover,« skriver politikeren.

Parløb med Støjberg

Siden de to dannede parløb i en kampagne for at få Danmark til at beholde forsvarsforbeholdet over for EU, har rygterne spiret om, hvorvidt Thulesen Dahl ville få en rolle i Inger Støjbergs nystartede politiske parti.

Hvorvidt den tidligere DF-formands fremtid ligger sammen med Støjberg er der for nuværende dog ingen konkrete meldinger om.

For knap en uge siden sagde Støjberg selv til Avisen Danmark, at Danmarksdemokraternes dør er åben for Kristian Thulesen Dahl.

»Jeg har stiftet partiet, og så må vi se, hvem der kan se sig selv i det. Det er helt afgørende for mig at sige, at det ikke er et protestparti. (...) Vi skal være et parti, der indgår i forhandlinger og er ihærdige med at søge indflydelse. Hvis Kristian Thulesen Dahl kan se sig selv i det, er det helt givet, at han er hjerteligt velkommen,« sagde hun sidste tirsdag.

sbl

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.