Efter sure smileyer: Sushi Springtime-ejer overvejer at lukke

Sushi Springtime fik 14. juli sin tredje sure smiley af Fødevarestyrelsen, der har politianmeldt virksomheden. Ejer overvejer sin fremtid.

Artiklens øverste billede
Aarhusiansk sushi-restaurant havde forleden besøg af Fødevarestyrelsen, der nu har politianmeldt virksomheden. Arkivfoto

Sushi Springtime på Park Allé i Aarhus har netop fået sin tredje sure smiley.

Det fremgår af en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, der har været på besøg hos virksomheden 14. juli.

Kaster man et blik på restaurantens hjemmeside, sættes der en ære i den gode japanske mad- og tekultur, men ifølge Fødevarestyrelsen kniber det en del med hygiejnen.

Ifølge rapporten er der problemer med håndteringen og opbevaringen af fødevarer. Ved tilsynet var døren til toilettet åben ud til drikkevarer og spande med løse ris.

Derudover var gulvet i produktionsområdet beskidt af gamle produktrester, og liste på frysedør havde sorte belægninger af skidt og snavs. Der blev også fundet produktrester på radiator og vægge.

Desuden blev der konstateret mørke belægninger i mikrobølgeovn samt gule belægninger i bund af køleenhed.

Tredje i træk

Der er den tredje sure smiley i træk, som Sushi Springtime modtager af Fødevarestyrelsen. De to første fik spisestedet 14. december 2021 og 1. marts i år.

Og Sushi Springtime er nu politianmeldt, fremgår det af kontrolrapporten.

Sushi Springtime ligger på Park Allé i Aarhus. Foto: Google Street View

Lokalavisen har været i kontakt med Springtime Sushi-ejeren Son Lam Nguyen på telefonen. Han er i øjeblikket på ferie i Norge og bekræfter, at Sushi Springtime er blevet politianmeldt, men mener, at Fødevarestyrelsen har et ønske om at lukke hans restaurant ned.

»Jeg føler ikke, at Fødevarestyrelsen stoler på mig. Jeg har gjort alt rent, før jeg tog på ferie. Jeg ved ikke, om jeg vender tilbage. Jeg har mistet interessen for at arbejde, fordi det er blevet for meget for mig,« fortæller han.

Overvejer du ligefrem at lukke?

»Det tænker jeg på, ja. Jeg synes, jeg har gjort, hvad de ( Fødevarestyrelsen, red. ) har bedt mig om, men det har de ikke accepteret, så hvad kan jeg gøre? Jeg har brug for at tænke over, hvad jeg nu gør,« siger han til Lokalavisen.

Son Lam Nguyen har ejet Sushi Springtime siden 2012.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.