Amerikansk fodbold i voldsom fremgang

Det strømmer ind med nye spillere i Frederikssund Oaks. Næsten 40 nye ungdomsspillere har den amerikanske fodboldklub fået siden oktober

Af
Af Jonas Haugegaard

Frederikssund Oaks har siden oktober fået rekord-mange nye spillere til U16- og U13-holdene.
Nu har holdene henholdsvis 22 og 35 spillere. Det giver 37 nye ungdomsspillere på mindre end tre måneder.
"Det er helt vildt. Vi har aldrig fået så mange nye spillere før," fortæller klubformand, Lasse Haizmann.

TV's skyld

De mange nye spillere i Frederikssund bekræfter en ny tendens i Danmark. På landsplan har sporten nemlig ottedoblet antallet af udøvere de seneste otte år. I 2000 var der under 600 amerikanske fodboldspillere med licens. I 2008 var det tal øget til over 4000. I samme periode blev antallet af seniorhold firedoblet, mens antallet af ungdomshold blev ganget med 10.
Formanden for det amerikanske fodboldforbund, Henrik Ørnstrøm Henriksen, giver TV skylden for udviklingen.
"Det er helt klart den stigende TV-eksponerings skyld. Efter TV begyndte at sende football klokken 19, er tilmeldingen af unge spillere steget meget. U16- og U13-spillere kan jo ikke sidde oppe midt om natten og se fodbold, når de skal i skole dagen efter. Der er mange klubber, der oplever den fremgang, som Oaks også gør."


Mangler penge

Men selvom TV hjælper Oaks, har klubben alligevel problemer.
"Selvom det går rigtig godt med at få nye spillere til vores hold, mangler vi penge. Det er dyrt at købe alt det udstyr, som det kræver at spille amerikansk fodbold. Så vi er på jagt efter sponsorer," siger Lasse Haizmann.
Frederikssund Oaks U16-hold blev danmarksmestre i efteråret.

Publiceret 08 January 2009 09:39