Løn på vej til Cobras folk

Februarlønnen er på trapperne, mens DIU barsler med generelt lønloft fra næste sæson

Af
Pernille Kristensen

Februarlønnen er sikret for spillere og medarbejdere i Nordsjælland Cobras. Det var meldingen fra Frank Kyhl til Berlingske Tidende, efter direktøren for ishockeyklubben måtte gå den tunge gang til skifteretten for at meddele, at Nordsjælland Cobras går i betalingsstandsning. Foran Frank Kyhl ligger et større arbejde i samarbejde med advokat Lars Skanvig med at omstrukturere klubben og organisationen bag i de næste måneder, som betalingsstandsningen er sat til.

"Nu har vi tre måneder til at finde en løsning med kreditorerne og rage kastanjerne ud af ilden. Vi er knap så paniske som i går og arbejder stenhårdt på at etablere en genfinansiering," siger Frank Kyhl til Berlingske.

Sidste fredag var det Odense Bulldogs, som måtte se i øjnene, at en betalingsstandsning var eneste udvej, og torsdag kom Cobras således frem til samme erkendelse. De er imidlertid ikke de eneste klubber i AL Bank Ligaen, der kæmper med at få økonomien under kontrol. Næsten samtidig vedtog Dansk Ishockey Union og repræsentanter for klubberne onsdag et lønloft gældende fra næste sæson, hvor grænsen for lønudgifter sættes ned til fire millioner kroner om året for klubber uden egenkapital eller seks millioner kroner, hvis der stadig er penge på kistebunden. Fra 2010 sænkes loftet for klubber uden penge desuden til to millioner kroner.

null

Publiceret 27 February 2009 09:15