Hørsholm 79ers kan i denne sæson vinde det sjette mesterskab i træk, men fremtiden hænger i en tynd tråd hvis der ikke findes flere penge til den kommende sæson. Arkivfoto: Claus Dalskov

Hørsholm 79ers kan i denne sæson vinde det sjette mesterskab i træk, men fremtiden hænger i en tynd tråd hvis der ikke findes flere penge til den kommende sæson. Arkivfoto: Claus Dalskov

Finanskrisen har også ramt Hørsholm 79ers

Økonomien til den kommende sæson truer elitebasketballholdene i Hørsholm, men sportsdirektør Peter Damm understreger, at der ikke er fare for damernes finalekampe i denne sæson, hvor det sjette mesterskab i træk kan sikres

Af
Claus Beyer Ottedahl

Den økonomiske krise presser sig for alvor på hos elitesporten i Danmark, og Hørsholm er ingen undtagelse. I denne uge meddelte Nordsjælland Cobras at man er gået konkurs, men så galt står det heldigvis slet ikke til i basketballklubben, Hørsholm 79ers, men krisen er alvorlig nok.

Mangler sponsorer til den kommende sæson
"Vi måtte allerede ved nytår gennemføre besparelser for resten af sæsonen," oplyser Peter Damm, og fortsætter: "og det er vigtigt for mig at understrege, at vi ikke har problemer med at spille damerne finaler, og dække vores udgifter i denne sæson. Vores store problem ligger til den kommende sæson, hvor sponsorerne ikke på nuværende tidspunkt kan give løfte om et videre sponsorat. Ved samme tid sidste år havde vi 55% af vores sponsorater på plads til den kommende sæson, men nu har vi kun 14% i hus, og derfor skal der både ske tilpasninger på holdene, hvilket betyder at vi ikke ser det sandsynligt at der vil være udlændinge på holdene, og så er det stadig arbejde op ad bakke for at skaffe de penge der bliver nødvendige."

Øget turneringsomkostninger
Hørsholm 79ers bestyrelse vil på ingen måde risikere, at man ikke kan dække sine udgifter, og denne økonomiske ansvarlighed har altid kendetegnet den succesrige klub. Med den nye turneringsomlægning fra at spille dobbelt kampe til tre kampe mod hinanden øges både udgifterne til transport, dommere og halleje, og sportsdirektøren har for klubbens to ligahold et budget på 1.9 million. Som tingene står i dag mangler man 1.4 million på kontoen for at holde fast på niveauet som i år, og Peter Damm håber, at der både findes sponsorer og velvillighed fra den kommunale side til at man kan fortsætte med at være helt fremme i dansk basketball.

Blandt Danmarks absolut bedste klubber
"Ikke nok med at vi har to af Danmarks bedste ligahold, så har vi et fantastisk ungdomsarbejde, et helt unik niveau på trænersiden, hvor de fleste er fra egen avl, og ligeledes uddanner vi mange dommere, og har mange af vores gamle spillere og ledere siddende i forbundet. Vi har hentet masser af titler til byen, vi har haft rigtig mange landsholdsspillere, både på senior og ungdomssiden. Jeg tør godt at sige, at vi som klub indenfor basketball er blandt de absolut mest velfungerende i Danmark, både på pige/drenge og dame/herre siden. Det må man som by ikke miste," siger Peter Damm.

Bøn om hjælp til erhvervslivet og kommunen
"Vi arbejder hver dag hårdt på at skaffe de nødvendige penge, og allerede nu har vi sikret os at vores dygtige herretræner, Nemanja Jovanovic, fortsætter. Hans arbejde både med førsteholdet og hans hjælp til ungdommen er utrolig vigtigt for klubbens fremtid. Men desværre har vi endnu ikke fået sikret økonomien til at ansætte en dametræner til den kommende sæson. Vi har kontakt til vores drømmetræner, men vi kan ikke lave en kontrakt før penge er sikret," oplyser Peter Damm, som slutter med en bøn til erhvervslivet både i og udenfor kommunen om at bakke klubben op, så det gode arbejde kan fortsætte i den kommende sæson, som eller vil se meget dyster ud.

Publiceret 07 April 2009 19:15