Grønlands landshold spiller i Nordsjælland

Det grønlandske damelandshold i fodbold skal i denne uge møde Hillerød og Ølstykke

Af
Af Jacob Damkjær

Som led i forberedelserne til Island Games, som er en form for "ø-staternes OL", er det grønlandske herre og damelandshold i denne uge på træningslejr i Danmark.

Herreholdet skal spille træningskampe mod henholdsvis Frederiksberg og Ølstykke, mens damerne Skt. Hans aften møder Hillerøds HGI U-18 hold og torsdag, ligesom herrerne, skal spille mod Ølstykke, når de møder ØFCs dameseniorer.

"Det er et meget ungt hold, jeg har med her til Danmark. Gennemsnitsalderen er kun 22 år," siger damernes landstræner Bent Petersen, da vi møder ham på træningsbanen ved Borrevejle lidt uden for Roskilde mandag eftermiddag.

Holdet blev først etableret for to år siden, og træningslejren er vigtig for holdet, da det er meget sjældent, pigerne mødes i det daglige.
"Der er så store afstande i Grønland, så vi mødes normalt ikke til træninger derhjemme. Faktisk er det første gang, at vi skal spille rigtige kampe som et hold," siger holdets midtbanespiller Arina Kleist, som tilføjer, at de alle er spændte på at komme igang.

Hør mere om det grønlandske damelandshold i web-tv indslaget her på artiklen.

Venstre midtbane på det grønlandske damelandshold Arina Kleist

Venstre midtbane på det grønlandske damelandshold Arina Kleist

Publiceret 23 June 2009 12:42