Nenad Novakovic, blev generet ved OBs første scoring

Nenad Novakovic, blev generet ved OBs første scoring

FCN måtte bøje sig for et bundsolidt OB-hold

OB kom hurtigt foran 1-0 på et mål, der nok burde have været underkendt for offside, og trods pænt spil fandt FCN aldrig et effektivt modtræk og tabte 0-2.

FC Nordsjælland måtte atter bøje sig for OB i Fionia Park, hvor det fynske tophold vandt 2-0 efter en kamp, der aldrig blev det store sus. OB kom hurtigt foran på et mål, der burde have været underkendt for offside, og herefter var det som en bjerg at bestige, når FCN forsøgte at udfordre den kompakte OB-defensiv.
FCN leverede i vanlig stil pænt spil, men hver gang tigrene nærmede sig OB-målet, blev de afvist med stor konsekvens, så det blev kun til sporadiske FCN-muligheder. På den baggrund kan man intet indvende mod OB's sejr, der blev cementeret med endnu en scoring med knap ti minutter igen.
FC Nordsjælland stod ellers godt på banen fra start, men efter kun 12 minutters spil gik det alligevel galt. FCN-forsvaret afviste i første omgang et langt indkast fra OB, men returen havnede hos Rurik Gislason, der fyrede et godt fladt langskud af. Midt for mål i klar offside position stod Utaka og sprang over bolden, så Nenad Novavakovic først kunne se den i sidste øjeblik og ikke fik afværget. Det lignede en klokkeklar offside, fordi Utake spærrede FCN-keeperens udsyn, men målet blev desværre godkendt.
FC Nordsjælland lod sig ikke slå ud af den manglende dommertække og kom godt tilbage i kampen. FCN holdt glimrende fast i bolden, men havde svært ved at spille sig til åbne målchancer overfor det kompakte OB-mandskab, så selv om FCN havde initiativet, var det OB, der på hurtigt kontraspil var farligst. FCN havde kun et enkelt rigtigt giftigt forsøg med et nærgående skud af Søren Christensen.
2. halvleg var en stillingskrig, hvor OB koncentrerede sig om at stå sikkert defensivt, mens FC Nordsjælland forsøgte at finde muligheder for at åbne det fynske forsvar. Selv om FCN spillede pænt frem af banen førte det ikke til rigtige målchancer, bortset fra et godt gennembrudsforsøg af Bajramn Fetai.
Efter godt en time måtte en skadet Rawez Lawan lade sig udskifte med Nicki Bille, og ti minutter senere kom Andreas Laudrup på banen i stedet for Stephan Petersen. Nicki Bille var ved at skabe en mulighed for udligning med et glimrende solotur, men Andreas Laudrup fik ikke behandlet afleveringen efter fortjeneste, og så lukkede det kompakte OB-forsvar igen sammen med stor rutine.
Og da FCN ikke for alvor magtede at udfordre OB, slog fynboerne til med en afgørende træffer otte minutter før tid, hvor Johan Absalonsen snød offside-fælden og fik sig en friløber, som han iskoldt udnyttede til 2-0.
OB havde kampen under kontrol, og selv om FC Nordsjælland prisværdigt forsøgte at kæmpe sig tilbage i kampen, savnede man simpelthen de nødvendige våben mod så stærk en modstander.
/BV

Publiceret 26 September 2009 23:08