Nikolaj Markussen var endnu en gang en stor oplevelse, og scorede otte mål på 22 minutter.

Nikolaj Markussen var endnu en gang en stor oplevelse, og scorede otte mål på 22 minutter.

Markussen bombede Århus

Nikolaj Markussen var den toneangivende spiller i 1. halvleg af kampen i Jack & Jones Ligaen mellem Nordsjælland og Århus, som Nordsjælland vandt med hele 36-26

Af
Af Mads Hussing

Det blev til en meget overbevisende sejr for Nordsjælland Håndbolds herrer, da holdet på hjemmebane vandt 36-26 over et Århus GF-hold i stor krise. Hjemmeholdet fordoblede dermed sæsonens pointhøst, hvilket var meget vigtigt før de næste tre vanskelige kampe mod Kolding, Aab og FCK. Efter et minut kom Nordsjælland bagud 1-0, men derfra så holdet sig aldrig tilbage. Efter otte minutter stod det 5-1 til hjemmeholdet og efter 22 minutter bragte Nikolaj Markussen, med sit ottende mål, Nordsjælland foran med 15-5.

Nikolaj Markussen kunne det hele i denne periode, og han har begyndt sæsonen utrolig stærkt, og med masser af selvtillid. På under fire minutter scorede Århus fem gange, og havde i slutningen af halvlegen muligheden for kun at være bagud med fem mål. Men de smed bolden væk og Nordsjællands Marc Strandgaard kunne løbe kontra med få sekunder igen og score til 17-10.

I begyndelsen af 2. halvleg satte Nordsjælland for alvor tingene på plads, og efter fire minutter var Nordsjælland foran 22-11 og kampen var afgjort. Nikolaj Markussen fik allerede før pausen personlig opdækker, men andre tog over og scorede målene. Michael Quist kom ind med 20 minutter igen, og spillede overlegent og med kæmpe overskud. Det blev til seks flotte mål på de 20 minutter, og de blev alle sat ind med en usvigelig sikkerhed.

"Alle gør det godt i dag, Nikolaj bomber løs inden han bliver opdækket og Michael Quist gør det utrolig godt. Vi sparer Fredrik Wahlström til sidst, og det var godt vi kunne det," siger Nordsjællands træner Henrik Kronborg, der også fortæller at det er meningen at Michael Quist og Nikolaj Markussen skal spille samtidig, selvom de reelt spiller samme plads.
Et fyldt Frederiksborgcenter gjorde sit for at rammen om kampen var god, og til sidst i kampen stod alle tilskuerne op og hyldede hjemmeholdet. Nordsjælland har efter kampen, lige krøbet sig op på ottendepladsen i Håndbold Ligaen før de næste tre svære kampe.
"I de næste tre kampe kan vi kun overraske, og det går vi selvfølgelig efter," siger Henrik Kronborg der med holdet skal besøge Koldings ubesejrede håndboldherrer 7. oktober klokken 20.30.

Publiceret 01 October 2009 22:19