Foto: Line Vittrup

Foto: Line Vittrup

150 svømmere syge efter stævne i Århus

Omkring 150 svømmere har haft diarré, ondt i maven eller det der er værre, efter svømmestævne i Århus i sidste weekend

Af
Af Jeppe Rafn

Det står endnu ikke klart, hvad der har forårsaget en omfattende spredning af sygdom blandt deltagerne ved Vest Kortbane Mesterskaberne på Århus Svømmestadion 25. - 27. september, der havde deltagelse af ca. 350 jyske og fynske svømmere.
Ifølge Fødevareafdeling Århus har omkring 150 svømmere været syge, og omkring ti personer har været så syge, at de har måttet en tur omkring et sygehus, skønner AGF's svømmeformand Knud Jørgensen overfor P4 Østjylland. Foreløbig er der fundet salmonellabakterier i mindst en af svømmerne og virus i en anden deltager, men embedslægen og fødevaremyndighederne venter på resultater fra afføringsprøver, før man præcist kan sige, hvad sygdommen skyldes.
"Det kan sagtens være en fødevareforgiftning, men det kan også være en virustype, som kan findes i vand," siger Lars Krusell fra Fødevareafdeling Århus til P4 Østjylland.

Bønnespirer årsagen?

Værtsklubben AGF har selv kontaktet mange af de deltagende klubber og gennemgået tilmeldingerne til bespisning, og på den baggrund skønner klubben, at sygdommen hverken skyldes den kylling, der blev serveret fredag aften, eller æg og bacon til morgenmaden lørdag og søndag. Derimod kan det skyldes den salat, der blev serveret til frokosten lørdag og søndag - eventuelt en salat med bønnespirer. Klubben oplyser, at man har sereveret friske råvarer tilberedt af professionelle kokke. Der har ifølge AGF været stillet spørgsmålstegn ved svømmernes indkvartering, men klubben afviser, at indkvarteringen kan være en årsag. Svømmerne har været indkvarteret i store gymnastisale med plads til over 100 svømmere, og der har på intet tidspunkt været flere indlogeret end tilladt, skriver AGF i en pressemeddelelse.
Klubben opfordrer alle deltagere til at kontakte deres læge, hvis de har haft maveonde eller diarré i løbet af ugen.
AGF's foreløbige redegørelse for sagen kan læses på agf-swimteam.dk

Publiceret 03 October 2009 07:50